Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Засідання духовної Ради Церков

Засідання  духовної Ради Церков

29 жовтня відбулося друге розширене засідання Міжконфесійної духовної Ради Церков і релігійних організацій при Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації.


Участь у засіданні членів районної Міжконфесійної духовної Ради Церков взяв настоятель Свято-Введенського храму прот. Сергій Петленко та клірики храму – прот. Григорій Фоя і свящ. Василій Білик.


Окрім членів духовної Ради Церков і релігійних організацій участь у засіданні взяла також заступник голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ірина Жидченко.


Одним з питань порядку денного стало збереження миру, недопущення проявів агресії та нетерпимості на релігійному грунті.


Під час засідання члени Міжконфесійної духовної Ради Церков і релігійних організацій при Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації обговорили шляхи недопущення загострення міжконфесійних відносин, протистояння розпалу міжконфесійної ворожнечі, втягненню Церкви, релігійних організацій і духовенства у безпосереднє силове протистояння, уникнення майнових конфліктів, зокрема недопущення захоплення культових споруд.


Було наголошено, що спільною метою районної Міжконфесійної духовної Ради Церков і релігійних організацій має бути збереження миру і міжконфесійного порозуміння, налагодження між релігійними організаціями діяльної та плідної співпраці у різних сферах, де це є можливим.


Присутні одностайно висловили позицію, щодо підтримки миру та злагоди в суспільстві, недопущення проявів агресії на теренах району. Позитивним є те, що за словами священиків, за 23 роки незалежності України міжконфесійної ворожнечі у районі немає.


Домовилися на засіданні й сприяти реалізації рекомендацій Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі щодо проведення широкої духовно-просвітницької роботи, спрямованої на формування моральних цінностей суспільства, попередження й нейтралізацію загроз, що становлять небезпеку для фізичного, інтелектуального, морально-психологічного стану населення.


Під час зустрічі було визначено й основні моменти подальшої співпраці районної державної адміністрації з релігійними організаціями щодо соціально-гуманітарного забезпечення сімей військовослужбовців, загиблих в зоні АТО, які проживають в Святошинському районі, українських військовослужбовців та добровольців, які мужньо захищають нашу державу від зовнішньої агресії на Сході України, мирних жителів та постраждалих під час військового конфлікту у Донецькій та Луганській областях, які переселяються з зони бойових дій та гостро потребують підтримки і духовної, і матеріальної опіки.


Обговорили також можливої співпраці конфесій району в соціальній сфері, зокрема щодо створення пунктів обігріву взимку.


Домовилися на засіданні і про співпрацю релігійних громад з комунальними підприємствами Святошинського району у питаннях благоустрою територій, прилеглих до культових споруд для створення більш комфортних умов для прихожан.


За матеріалами сайту - http://svyat.kievcity.gov.ua/


Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

05 травня. Неділя

Світле Христове Воскресіння, Пасха

Церковний календар

24 квітня. Середа


Мч. Сави Стратилата

Мч. Валентина

Мч. Сави Стратилата i з ним 70 воїнiв (272). Прп. Сави Печерського, в Ближнiх печерах (ХІІІ). Прп. Олексiя, затворника Печерського, в Ближнiх печерах (ХІІІ). Мчч. Пасикрата i Валентина (228). Мчч. Євсевiя, Неона, Леонтiя, Лонгина та iнших (303). Прп. Фоми, юродивого (546–560). Прп. Єлисавети, чудотворицi (VІ–VІІІ).

Молченської ікони Божої Матері (1405).

детальніше...

25 квітня. Четвер


Царгородської iкони Божої Матерi

Апостола i євангелiста Марка

 Прп. Сильвестра Обнорського

Апостола i євангелiста Марка (63). Прп. Сильвестра Обнорського (1379).

Царгородської iкони Божої Матерi (1071).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя