Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

День храмового свята на парафії «Введення в храм Пресвятої Богородиці».

День храмового свята на парафії «Введення в храм Пресвятої Богородиці».

В двунадесятих святах існує, окрім видимої події, ще і її таємний, внутрішній зміст. Введення Пресвятої Богородиці у храм відбулося, коли юній отроковиці виповнилося три роки. Її батьки - Іоаким і Анна, довго не мали дітей, молились про народждення дитини. І Господь, почув в молитві цих уже не дуже молодих людей, явив чудо - послав їм дочку. Чи потрібно говорити про те, що праведні батьки берегли Марію, "як зіницю ока". І ось привели вони Її до храму, поставили на першу сходинку - і ось вона сама на інші сходинки пішла, підкріплена невидимою силою Бога.


Побачивши це і через таємне повчання зрозумівши, що перед ним Пресвята Діва, архієрей увів Святу отроко-вицю у Святеє Святих храма, куди і сам він міг заходити лише один раз на рік. Введення Богородиці у Святеє Святих храма - і подія, і духовний зміст свята, в якому відбувається єднання небесного із тілесним, єднання Неба і народжденої на землі, Тієї, Яка стане дверима на Небо. Тільки чиста і непорочна душею змогла увійти туди, - в серце Храма, і стати месцем вселення Спасителя. Тут початок нашого спасіння, його перша сходинка, на яку стала трьохрічна отроковиця. Із цього дня у храмі починають співати "Христос народжується", готуючи нас до свята Різдва Христового.


Світла радість, яка сходить до нас в це свято, нагадує нам ще і про те, що Святеє Святих є в кожній людині, - це його душа. Бути храмом, місцем перебування Святого Духа - в цьому її найвище призначення.


4 грудня 2010 року із нагоди храмового свята, на запрошення настоятеля протоієрея Сергія Петленка, прибув благочинний Святошинського району протоієрей Валерій Семанцо, який і очолив Божественну літургію в Свято-Введенському храмі. Крім настоятеля храму, отцю благочинному співслужили протоієрей Григорій Фоя, священик Василь Білик і священик Володимир Стороженко.


За богослужінням співав чудовий церковний хор парафії. Наприкінці літургії отець Валерій виголосив проповідь, в якій наголосив на особливій місії Пресвятої Діви Марії і пояснив значення її входу у храм, тим самим вказавши християнам на те, що і вони повинні не забувати дорогу до храму Божого.


Святкове богослужіння завершилося водосвятним молебнем і уставним многоліттям.


Після богослужіння настоятель парафії протоієрей Сергій Петленко подякував отцю Валерію за візит і очолення літургії, а також за духовні настанови.


На запрошення настоятеля парафії отець благочинний і гості оглянули будівельний майданчик церковного комплексу, де зводиться, при допомозі жертводавців, великий храм. Отець Сергій розповів усім присутнім про хід будівельних робіт, про ті роботи які уже було виконано і ті, які планується здійснити в наступному році.


Святкування завершилося спільною трапезою, приготовленою стараннями громади.

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

18 квітня. Четвер


прп. Григорiя Декаполiта


Мчч. Вiктора

Прп. Іоана, учня прп. Григорiя Декаполiта (820–850). Мчч. Вiктора, Зотика, Зинона, Акиндина i Северіана (303). Свт. Косми, спов., єп. Халкидонського, i прп. Авксентiя (815–820). Мч. Іоана Нового з Янiни (1526). Максимiвської iкони Божої Матерi (1299).

детальніше...

19 квітня. П'ятниця


Т. Вечеря

Прп. Іоана Ветхопечерника (VІІІ). Мчч. Феони, Христофора i Антонiна (303). Сщмч. Пафнутiя, єп. Єрусалимського. Свт. Георгiя, спов., єп. Антиохiї Писидій­ської (813–820). Свт. Трифона, патр. Константинопольського (933). Прп. Никифора, iгумена.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя