Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Святійший Патріарх Філарет звершив Божественну літургію у храмі ікони Божої Матері "Живоносне Джерело"

Святійший Патріарх Філарет звершив Божественну літургію у храмі ікони Божої Матері "Живоносне Джерело"

10 січня 2016 року, в неділю 32-гу після П'ятидесятниці, після Різдва Христового, коли Церква вшановує пам'ять святих праведних Йосифа Обручника, Давида, царя і Якова, брата Господнього, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у храмі ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» м. Києва.

При вході до храму Патріарха зустрів настоятель протоієрей Валерій Семанцо та діти – вихованці недільної школи, які теплими словами, віршами і запашним короваєм привітали свого Предстоятеля та запросили його очолити святкове богослужіння.

На запрошення настоятеля храму прот. Валерія Семанцо участь у Божественній літургії взяв також настоятель Свято-Введенського храму прот. Сергій Петленко.


Святійшому Владиці співслужили: Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній; єпископ Вишгородський Агапіт, керуючий справами Київської Патріархії; настоятель храму і благочинний Святошинського району столиці протоієрей Валерій Семанцо, клірики храму та запрошене духовенство.


За богослужінням Патріарх Філарет виголосив проповідь, у якій відзначив, що Церква встановила відзначати пам’ять родичів Господа нашого Ісуса Христа по плоті для того, щоб підкреслити, що Син Божий був істинною Людиною, прийняв людську природу, щоб спасти її від гріха і смерті.


«Сьогодні Православна Церква згадує пам’ять Йосифа Обручника, Давида, царя і Якова, брата Господнього. Чому Церква встановила пам'ять цих святих? Для того, щоб підкреслити, що Син Божий мав дійсну плоть і душу людську, тобто був істинною Людиною, такою як ми, нічим не відрізнявся від нас, крім гріха. Для чого треба було це підкреслювати Церкві? Тому що були єретики, які вчили, що Син Божий не міг носити нашу плоть, що Він сприйняв людину небесну, не таку як ми. Що це означає? Якщо Христос, Син Божий прийняв не нашу плоть, не став подібний до нас, а носив небесну плоть, то чи спас він нас? Ні. Тоді Він не визволив би нашу людську природу від гріха і від смерті, якщо сприйняв небесну плоть, яка не потребувала ніякого спасіння. Церква відкинула це лжевчення, для того, щоб підкреслити, що Син Божий прийняв нашу людську плоть… Для чого Сину Божому треба було приймати нашу природу? Для того, щоб цю природу визволити від гріха. Не просто явитись людському роду в образі людини, а для того Він і явився на землю, щоб прийняти нашу природу і визволити її від гріха і від смерті» – відзначив Патріарх.


Святійший закликав вірян уподібнюватись у своєму житті Христу, тобто перемагати гріх і мати любов до ближніх, навіть до ворогів. Його Святість закликав у житті не відповідати злом на зло, а перемагати зло – добром.


«Ми, прийнявши таїнство хрещення, є християнами, тобто ми належимо до Христа. Якщо ми належимо до Христа, ми повинні уподібнюватися Христу. А що означає уподібнюватись Христу? Насамперед перемагати гріх, як Христос перемагав… Ми покликані, по-перше, ворогам не відповідати злом на зло, по-друге ворогам робити добро. Тоді ми будемо подібні до Христа і успадкуємо Царство Небесне. Це шлях для кожного християнина» – наголосив у своїй проповіді Предстоятель.


Наприкінці богослужіння відбувся чин славлення Христа, під час якого священнослужителі на середині храму перед іконою Різдва Христового урочисто заспівали тропар та кондак свята.


Після Божественної Літургії настоятель храму протоієрей Валерій Семанцо подякував Патріарху Філарету, владикам і духовенству за молитву та подарував архіпастирям квіти.

За матеріалами Церква.info

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

20 квітня. Субота


В. Пятниця

Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького

Прп. Феодора Трихини. Прп. Олександра Ошевенського (1479). Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького (1690). Свтт. Григорiя (593) i Анастасiя Синаїта (599), патрiархiв Антиохiйських. Прп. Анастасiя, iгум. Синайської гори (695).


детальніше...

21 квітня. Неділя


Сщмч. Януарiя, єп.

Мч. Феодора, що в Пергiї, матерi його Филипiї, Диоскора, Сократа i Дионисiя

Сщмч. Януарiя, єп., i з ним мчч. Прокула, Соссiя i Фавста, дияконiв, Дисидерiя, читця, Євтихiя i Акутiона (бл. 305). Мч. Феодора, що в Пергiї, матерi його Филипiї, Диоскора, Сократа i Дионисiя (138–161). Мчч. Ісаакiя, Аполлоса i Кiндрата (303). Свт. Максимiана, патрiарха Константинопольського (434).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя