Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Собор Архистратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних

Собор Архистратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних

21 листопада Свята Православна Церква святкує Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних.

Цей день є головний із свят на честь святих Ангелів. Він присвячений святому Архистратигу Михаїлу, начальнику воїнства небесного. За стародавніми переказами, сатана, колись світліший од усіх духів небесних і тому названий Люцифером, впав у самолюбство, гордість і злобу і спокусив багато інших духів. Архангел Михаїл зібрав військо благочестивих Ангелів. Михаїл та його Ангели вчинили змієві війну. І змій воював та його ангели, та не втримались. І вже не знайшлось їм місця на небі. І спинений був змій великий, вуж стародавній, що зветься диявол і сатана, що зводить усесвіт, і скинений був він додолу, а з ним і його ангели були скинені (Апокал,10, 7-9). Ангели прославляють Пресвяту Тройцю піснями "Свят, Свят, Свят, Господь Саваоф! Повне небо і земля слави Твоєї!"

Напередодні свята у Свято-Введенському храму було відслужене Вечірнє богослужіння з акафістом, а в самий день свята була звершена Божественна літургія, яку очолив настоятель храму прот. Сергій Петленко у співслужінні кліриків - прот. Григорія Фоя та свящ. Василія Білика.

Наприкінці Служби Божої був звершений молебень, в якому святково й піднесено були прославлені усі Сили Небесні на чолі з архангелом Михаїлом.

Після відпусту до вірян з пастирським словом звернувся отець Сергій, в якому розповів про походження ангельського світу та значення ангелів у нашому житті.

Молитва до Архистратига Божого Михаїла

Святий та великий Архангеле Божий Михайле, незбагненної і вічної Тройці перший ангелів предстоятелю, роду ж людського управителю і охороните, що разом з воїнством своїм голову пре гордого денниці на Небесах сокрушив і завжди його злобу та підступність на землі осоромлює! До тебе з вірою прибігаємо і до тебе з вірою молимось: будь щитом несокрушенним і забралом міцним  церкви святої і православній вітчизні нашій, захищаючи їх блискавичним твоїм мечем від усіх ворогів видимих та невидимих. Будь вождем та соратником непереможним Христолюбивому воїнству нашому, увінчуючи його славою та перемогами над ворогами, щоб пізнали всі супротивникі наші, що з нами Бог і святі ангели Його. Не залишай же,  о Архангеле Божий, без допомоги та заступництва твого і нас, що нині прославляємо святе ім'я твоє. Бо ми, хоча і маємо багато гріхів, однак не хочемо в беззаконнях наших загинути, але до Господа навернутися і Ним для благих діл відродитися. Просвіти наш розум світлом Божим, щоб ми могли розуміти, в чому полягає блага і досконала воля Божа про нас, і знати все, що належить нам чинити, а що зневажати і залишати. Укріпи Господньою благодаттю слабку і немічну волю нашу. Щоб ми, утвердившись в законі Господньому, перестали перейматися земними помислами та похіттю плоті і заради тлінного та земного вічне та небесне, безумні, забувати. Перед усім цим виблагай нам із небес дух істинного покаяння, нелицемірний сум за Богом та сокрушення сердець за гріхи наші, щоб ми витратили сили на виправлення вчиненого нами зла. Коли наблизиться час кінця нашого і звільнення від темниці цього тіла, то не залишай нас, Архангеле Божий, беззахисними перед дією духів злоби піднебесних, які завжди перешкоджають людській душі прямувати на небо. Щоб ми під твоєю охороною безперешкодно досягли цих преславних райських помешкань, де немає ні суму, ні журби, але життя безконечне. І сподобилися побачити пресвітле лице Всеблагого Господа і Владики нашого і воздати Йому славу з Отцем і Святим Духом на віки віків. Амінь.


Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

30 березня. Субота



Прп. Іоана Лiствичника

Прп. Іоана Лiствичника

Свт. Софронiя, єп. Іркутського

Прп. Іоана Лiствичника (649). Свт. Софронiя, єп. Іркутського (1771). Прор. Іоада (Х ст. до Р. Х.). Апп. Сосфена, Аполлоса, Кифи, Кесаря i Єпафродита. Св. Євули, матерi вмч. Пантелеймона (бл. 303). Прп. Іоана, безмовника (VІ). Прп. Зосими, єп. Сиракузького (бл. 662).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя