Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Святкування дня Перемоги у Святошинському районі

Святкування дня Перемоги у Святошинському районі

В актовому залі Центру культури «Святошин», що на проспекті Перемоги, 112,  4 квітня відбувся святковий концерт з нагоди 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.


Святошинську районну в місті Києві державну адміністрацію на урочистостях представляла заступник голови з гуманітарних питань Наталія Сергіївна Пазенко.


Привітати захисників Вітчизни прибули й представники духовенства Святошинського району: благочинний району – протоієрей Валерій Семанцо, протоієрей Сергій Петленко та протоієрей Григорій Фоя. 


Серед численних гостей на святі були й депутати Київради Микола Гоцький та Лев Парцхаладзе, а також бізнесмен-благодійник Євген Чернецький.


До громадськості району, вже за традицією, звернулася з привітанням заступник голови з гуманітарних питань Наталія Пазенко яка у своєму виступі сказала, що Велика Перемога назавжди викарбувалась у наших серцях. Наталія Сергіївна зазначила, що у Святошині люблять і шанують ветеранів Великої Вітчизняної, тісно співпрацюють з відповідними громадськими організаціями: «Зараз на обліку в Святошинському районі перебувають 7126 ветерана, серед них  – учасники бойових дій, інваліди. Районна влада намагається дослуховуватися думки захисників Вітчизни, беремо до уваги їхні пропозиції щодо тих чи інших питань з життя Святошина. Нам дуже приємно, що вони в нас завжди активні, ініціативні».


З вітальними словами до присутніх звернулися й духовні отці – прот. Валерій Семанцо та прот. Сергій Петленко. У своїх виступах вони наголосили, що день Перемоги ми святкуємо завжди після свята Воскресіння Христового і повинні пам’ятати, що Ісус Христос Своєю смертю переміг смерть і зло, а тому ті, хто відійшов із земного життя вони не померли, а перейшли у вічність до Бога і воскреснуть в останній день. Свята Церква завжди молиться за душі спочилих, а також  молиться за здоров’я тих ветеранів, хто сьогодні поруч з нами й потребує всебічної підтримки з боку влади і благодійників. Тому релігійні громади парафій «Казанської ікони Божої Матері» (вул. Симиренка, 12) та «Введення в храм Пресвятої Богородиці» (бульв. Р. Роллана, 10а) намагаються надавати нехай невелику, але постійну гуманітарну допомогу ветеранським організаціям і закликають усіх бути небайдужими до долі захисників Батьківщини, до долі тих, хто ціною власного життя виборов мирне небо і звільнив країну від фашистської чуми. На святкові заходи священики завітали з подарунком – це духовне видання з молитвословом, в якому подається детальне пояснення двох головних церковних таїнств Сповіді та Причастя, завдяки яким відбувається повернення людини до Бога і яке й було вручене усім присутнім.    


Святкові заходи продовжилися чудовим концертом. Своїми народними та фронтовими піснями привітали ветеранів учасники фольклорного ансамблю «Спадщина» села Бубнівська Слобідка які прибули на урочисту зустріч з делегацією представників влади та ветеранів Золотоноші Черкаської області. До яскравих виступів долучились також хор ветеранів «Джерело» Святошинського району, та  ряд дитячих колективів: хореографічна студія «Вікторія-А», художні колективи шкіл № 254 та № 13, яка носить почесне звання «імені Івана Хитриченка». Учні показали ветеранам композицію «Синий платочек» та виконали попурі пісень часів Великої Вітчизняної війни. Голова громадської організації «Червоний Хрест» Ганна Григорівна Почерняєва виконала авторську баладу Миколи Горбатенка «Зустріч на Золотоніській землі». Кожен виступ вдячні глядачі сприймали бурхливими оплесками.


З вітаннями до ветеранів Великої Вітчизняної війни з нагоди свята Перемоги звернувся голова Організації інвалідів війни і Збройних Сил Святошинського району Петро Ярош. Він побажав їм здоров’я, довгих років життя, злагоди в родинах та поваги  з боку держави й суспільства. Петро Митрофанович подякував черкащанам за дружній візит та поздоровлення зі святом. Знайшов голова організації й особливі слова для учасників художніх колективів, котрі подарували киянам такий прекрасний концерт, а також висловив слова вдячності благодійникам які допомогли організувати і провести цю незабутню зустріч.


Святковий концерт завершився феєрверком та піснею «День Перемоги», яку всі дорослі учасники й школярі виконали спільно з глядачами залу. Від імені благодійників усім присутнім ветеранам вручили подарунки, висловили щиру подяку художнім колективам, які подарували глядачам народні та фронтові пісні.


Прийміть від церковної громади нашої парафії щирі привітання дорогі ветерани з святом Великої Перемоги. Ми складаємо вам велику подяку за стійкість і героїзм й за те, що ви, не зважаючи на слабкі сили й інші життєві негаразди, залишаєтеся оптимістами й надихаєте на життя і творчість тих, хто вас оточує! Бажаємо всім вам Божої допомоги, міцного здоров’я, мирного неба, любові рідних і близьких, поваги й довголіття! Многії вам літа!


Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

28 березня. Четвер


Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського

Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах

Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського (бл. 754). Прп. Стефана Чудо­творця, спов., iгум. Триглiйського (бл. 815). Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах (1097). Прп. Іларiона Псковоєзерського (1476). Мчч. Іони, Варахисiя та iн. з ними (бл. 330). Мч. Бояна, кн. Болгарського (830).

детальніше...

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя