Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Хресний хід з нагоди 1030-ї річниці Хрещення Руси-України

Хресний хід з нагоди 1030-ї річниці Хрещення Руси-України

Українська Православна Церква Київського Патріархату – це Церква, яка має своїм покликанням служіння Богу та народу України. Саме тому день Хрещення Київської Руси є для нас визначною подією, адже всезагальне Хрещення у 988 році стало своєрідним “днем народження” нашої Церкви – новим етапом становлення Православ’я на теренах Руси-України та визначило подальший духовний і культурний вектор розвитку нашої Батьківщини.


28 липня 2018 року, у цей знаменний для України день, відбулося загальноцерковне святкування в “колисці” східнослов’янського Християнства – місті Києві. В цей день Православна Церква відзначає також пам’ять святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. Володимир Святославович увійшов в історію нашого народу як хреститель України-Руси. Саме він заклав християнську парадигму на наших землях і тому вшановується нащадками як рівноапостольний святий.


Урочисті святкування розпочалися напередодні, 27 липня увечері, Всенічним бдінням у Володимирському кафедральному соборі столиці.


Сам день відзначення 1030-ліття Хрещення Руси-України розпочався з урочистої Божественної літургії у Володимирському кафедральному соборі, яку очолив Святійший Патріарх Філарет.


Предстоятелю співслужив єпископат Київського Патріархату та численне духовенство з усієї України та закордону. Цього святкового дня у кафедральному соборі молилася й надзвичайно велика кількість вірян. Все церковне подвір’я було наповнене вірянами, які мали можливість чути і бачити богослужіння завдяки великому екрану та гучномовцям, які були встановлені на церковному подвір'ї.


На запричасному секретар Священного Синоду архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій виголосив Послання Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату з нагоди 1030-ліття Хрещення Руси-України.


Після завершення Божественної літургії, під дзвони Володимирського собору, в напрямку до пам’ятника святому князю Володимиру розпочався Хресний хід.


За різними оцінками в центрі Києва на молитву зібралося від 65 до 150 тисяч, або й більше віруючих - море людське важко було злічити. Дотепер так багато патріотично налаштованих громадян, які моляться за перемогу правди і мир в Україні, збирав лише Майдан під час Революції Гідності.


У Хресному ході взяли участь Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко, представники Уряду, архіпастирі, багатотисячне духовенство, віряни, воїни та ветерани АТО, волонтери, відомі політичні й громадські діячі, представники культури, науки та освіти, пересічні українці.


Слід відзначити, що вперше, разом з духовенством і вірянами Київського Патріархату у Хресному ході вулицями Києва йшли архієреї та духовенство Української Автокефальної Православної Церкви на чолі з Предстоятелем УАПЦ Блаженнійшим митрополитом Макарієм.


Богослужіння у Володимирському соборі та Хресний хід транслювався у прямому ефірі Першого каналу, 5 каналу, 112.ua та інших телевізійних каналів.


Біля пам’ятника святому князю Володимиру Патріарх Філарет очолив молебень за Україну та Українську Помісну Православну Церкву. 


Після молитви Предстоятель привітав всіх присутніх з 1030-літтям Хрещення Київської Руси-України та звернувся з першосвятительським словом.

За матеріалами сайту - cerkva.info

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

18 квітня. Четвер


прп. Григорiя Декаполiта


Мчч. Вiктора

Прп. Іоана, учня прп. Григорiя Декаполiта (820–850). Мчч. Вiктора, Зотика, Зинона, Акиндина i Северіана (303). Свт. Косми, спов., єп. Халкидонського, i прп. Авксентiя (815–820). Мч. Іоана Нового з Янiни (1526). Максимiвської iкони Божої Матерi (1299).

детальніше...

19 квітня. П'ятниця


Т. Вечеря

Прп. Іоана Ветхопечерника (VІІІ). Мчч. Феони, Христофора i Антонiна (303). Сщмч. Пафнутiя, єп. Єрусалимського. Свт. Георгiя, спов., єп. Антиохiї Писидій­ської (813–820). Свт. Трифона, патр. Константинопольського (933). Прп. Никифора, iгумена.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя