Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

10 років капличці «Чорнобильський Спас»

10 років капличці «Чорнобильський Спас»

Вони познайомились у квітні 2008-го на парламентських слуханнях із питань Чорнобильської трагедії. Ідея відкрити капличку в ДЗ «Український спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення МОЗ України» була покликана часом. Проте сказати, що все йшло легко і просто, зовсім не можна. Однак спільними стараннями голови правління громадської організації «Коломийське об’єднання ветеранів, інвалідів, волонтерів «Союз Чорнобиль України» Віктора Позніка, головного лікаря диспансеру Вадима Боженка та заступника головного лікаря з медичної частини Гудзь Надії Миколаївни, а також допомогою багатьох людей із різних куточків України уже в червні капличка була готова. Спорядили її в невеликому, проте дуже затишному й зручному приміщенні зразу біля входу в один із корпусів диспансеру: тут завжди людно.

Того ж року восени, на Покрову, капличку «Чорнобильський Спас» урочисто відкрили й освятили. Це була найперша лікарняна капличка в Києві – і другий український «Чорнобильський Спас», бо перший чорнобильці Коломиї трохи раніше відкрили в своєму місті.

Рік до року збігав час – і засвідчив: дуже добру справу започатковано. Адже, лікуючи тіло, не слід забувати про душу. І звідтоді церковні каплички з*явилися майже в кожній більшій чи меншій лікарні – як важлива поміч людині для фізичного та духовного зцілення.

«Чорнобильський Спас» у диспансері весь час відчинений. У свята відбуваються в нім урочисті відправи, а в будень заходять сюди за бажання й душевної потреби працівники закладу, матері, що перебувають тут на лікуванні разом із малими дітьми , та й самі діти. І в кожного є що сказати Богові, веселе чи не дуже, – а також спитати в Нього поради та попросити підтримки.

Так непомітно сплинуло 10 років. І ось 12 липня, у день пам`яті святих Першоверховних апостолів Петра і Павла, у «Чорнобильському Спасі» диспансеру отець Василь Білик відправив короткий молебень – ювілейний. Усі спільно возносили молитву Всемилостивому Богу за тих, хто лікує та лікується тут, а також за ініціаторів створення цієї світлої і потрібної каплички.

Отець Василь виголосив проникливу проповідь, зокрема дуже дохідливо розповівши про історію духовного подвигу апостолів. Це було важливо почути всім, але особливо - дітям.

Із благословення Патріарха Київського і Всієї Руси-України Філарета було відзначено головного лікаря Боженка Вадима Борисовича та Позніка Віктора Івановича Благословенною Грамотою, а людей, які невтомно допомагають диспансеру, –  медаллю «За жертовність і любов до України»". Серед них - Познік Марія Богданівна, Макаревич Надія Петрівна, Нестеренко Анатолій Васильович, Процик Світлана Олексіївна, Сушко Віктор Олександрович, Кошкін Андрій Євгенович, Королевська Анна Віталіївна, Непийвода Людмила Іванівна.

Також відбулось нагородження дітей - переможців у конкурсі малюнка.  А «Коломийське об’єднання ветеранів, інвалідів, волонтерів «Союз Чорнобиль України» відзначило грамотами тих, хто всі ці роки був незрадливо поруч із ними та допомагав у спільній справі.

Щиро вітали всі доктора медичних наук, професора Віталія Наумовича Корзуна – цьогорічного ювіляра та великого друга закладу, невтомного борця за здоров’я української нації – і не тільки її.

«Чорнобильський Спас» стоїть на сторожі людських душ та тіл – і гуртує людей.

Наталка Поклад


Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

05 травня. Неділя

Світле Христове Воскресіння, Пасха

Церковний календар

25 квітня. Четвер


Царгородської iкони Божої Матерi

Апостола i євангелiста Марка

 Прп. Сильвестра Обнорського

Апостола i євангелiста Марка (63). Прп. Сильвестра Обнорського (1379).

Царгородської iкони Божої Матерi (1071).

детальніше...

26 квітня. П'ятниця


Сщмч. Василія, єп. Амасійського

Свт. Стефана, єп. Великопермського

Сщмч. Василія, єп. Амасійського. Прав. Глафiри, дiви (322). Прп. Іоаникiя Дiвиченського (ХІІІ, Серб.). Свт. Стефана, єп. Великопермського (1396).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя