Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2014 рік

16.05.2014

Священномученик Макарій, митрополит Київський

14 травня Свята Православна Церква урочисто відзначає день пам’яті священномученика Макарія, митрополита Київського і всієї Руси. Священномученик Макарій, митрополит Київський і всієї Руси жив у XV столітті. Де народився майбутній святитель, маємо досить скупі відомості. Батьки його виховали у православній вірі. В юнацькі роки він прийняв чернечий постриг і проходив послух у київських монастирях, а потім переїхав до Вільно (Вільнюс).

детальніше...

19.05.2014

У Святошинському районі столиці побудують храм на честь великомученика Юрія Переможця

17 травня 2014 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет освятив хрест на місці будівництва храму на честь святого великомученика Юрія Переможця у Святошинському районі міста Києва.

його Святості співслужили: настоятель Cвято-Георгіївської парафії протоієрей Володимир Соболь; протоієрей Валерій Семанцо, благочинний Святошинського району м. Києва; протоієрей Олександр Трофимлюк, голова Видавничого відділу Київської Патріархії, перший проректор КПБА; протоієрей Віталій Клос, проректор з наукової роботи КПБА; протоієрей Сергій Петленко, настоятель Свято-Введенського храму на Борщагівці; протоієрей Михаїл Йосифчук, настоятель храму святого великомученика Пантелеймона на Нивках та духовенство Святошинського благочиння столиці.


детальніше...

19.05.2014

Патріарх Філарет освятив хрест на місці відродження Свято-Миколаївського храму Святошинського району столиці

17 травня 2014 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив чин заснування церкви та освячення хреста на місці відродження храму на честь святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, що на вул. Ушакова (навпроти будинку № 16) у Святошинському районі міста Києва.

Його Святості співслужили: настоятель храму протоієрей Віталій Клос, проректор з наукової роботи Київської православної богословської академії; протоієрей Валерій Семанцо, благочинний Святошинського району м. Києва; протоієрей Олександр Трофимлюк, голова Видавничого відділу Київської Патріархії, перший проректор КПБА; протоієрей Сергій Петленко, настоятель Свято-Введенського храму на Борщагівці; протоієрей Михаїл Йосифчук, настоятель храму святого великомученика Пантелеймона на Нивках, клірики академічного храму святого апостола і євангелиста Іоана Богослова ієрей Петро Бойко та ієрей роман Маланяк; духовенство Святошинського благочиння столиці.


детальніше...

21.05.2014

Перенесення мощів святителя Миколая Чудотворця

22 травня у церковних календарях відзначається як день перенесення мощей Святого Миколая Чудотворця з Лікії до італійського міста Бар (до українського церковного календаря це свято введено Митрополитом Єфремом наприкінці ХІ століття).

У народі Миколай Чудотворець – один з найшанованіших святих. Свята в його честь відзначають двічі на рік: весною – 22 травня і зимою – 19 грудня.

В XI сторіччі грецька імперія зазнавала лихоліття. Турки спустошували її володіння в Малій Азії, розоряли міста і села, вбиваючи їх мешканців, та супроводжували свої жорстокості паплюженням святих храмів, мощів, ікон і книг. Мусульмани намірялися знищити мощі святителя Миколая, глибоко шанованого всім християнським світом.


детальніше...

24.05.2014

Предстоятель Київського Патріархату звершив чин заснування храму на честь рівноапостольного князя Володимира у Святошинському районі столиці

24 травня 2014 року у день, коли Православна Церква вшановує святих рівноапостольних Кирила і Мефодія - учителів слов'янських, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив чин освячення хреста та заснування храму на честь святого рівноапостольного князя Володимира на вулиці генерала Вітрука у Святошинському районі міста Києва.

Предстоятелю Київського Патріархату співслужили: настоятель майбутнього храму ієрей Петро Бойко; протоієрей Валерій Семанцо, благочинний Святошинського району м.Києва; протоієрей Сергій Петленко, настоятель Свято-Введенського храму на Борщагівці та духовенство Святошинського благочиння.


детальніше...

25.05.2014

У Святошинському районі Києва з’явився новий храм на честь Святого митрополита Димитрія Ростовського

24 травня у Святошинському районі столиці урочисто освятили новозбудований храм Української Православної Церкви Київського Патріархату на честь Святого митрополита Димитрія Ростовського.

Чин освячення здійснили: Архієпископ Богуславський Олександр, вікарій Київської єпархії, керівник економічного відділу УПЦ КП та Єпископ Васильківський Лаврентій, вікарій Київської єпархії.

Владиці Олександру та владиці Лаврентію співслужили: протоієрей Валерій Семанцо, благочинний Святошинського району м.Києва; протоієрей Сергій Петленко, настоятель Свято-Введенського храму на Борщагівці та духовенство Святошинського благочиння.


детальніше...

29.05.2014

Вознесіння Господнє

29 травня православні християни, на сороковий день по Воскресінні Ісуса Христа, відзначають велике свято – Вознесіння Господнє, яке завжди припадає на четвер шостого тижня.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика

У день свята Божественну літургію звершив настоятель – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму. Після євангельського читання отець настоятель виголосив проповідь на тему свята.

детальніше...

08.06.2014

П'ятдесятниця. День Святої Трійці

8 червня — П’ятдесятниця, чи день Святої Трійці. Через десять днів після Вознесіння, або на п'ятдесятий день від Пасхи християни відзначають день Святої Трійці, або “зелені свята”, чи П'ятдесятницю. Це свято, одне з найдавніших, власне, є днем народження Церкви.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів.

У день вшанування Святої Трійці, cвяткове богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

детальніше...

10.06.2014

Церковна громада привітала клірика храму протоієрея Григорія Фою з днем народження!

На другий день Святої Трійці Православна Церква святкує День Святого Духа. Цього дня у Свято-Введенського храмі була відслужена Божественна літургія, яку очолив настоятель храму – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої.

На цей святковий день випало ще одне свято у громаді Свято-Введенського храму – це день народження клірика храму протоієрея Григорія Фої.


детальніше...

13.06.2014

Будівництво нового храму

Продовжується будівництво основної споруди церковного комплексу, що зводиться у Святошинському районі м. Києва (б-р Р. Роллана, 10а). Попри важкий стан у країні та незважаючи на постійну проблему з недостатнім фінансуванням, наша громада продовжує будувати нову святиню.

Зараз у будівництві храму продовжується етап виготовлення і зведення купольної частини. За минулий рік був виготовлений основний купол храму, а монтаж самого куполу з чином освяченням хреста відбувся 24 грудня 2013 року. Це стало можливим, зокрема, завдяки участі сотень наших парафіян у постійно триваючих благодійних акціях: “Іменна цеглина”  та "Пожертва на купол".


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

30 березня. Субота



Прп. Іоана Лiствичника

Прп. Іоана Лiствичника

Свт. Софронiя, єп. Іркутського

Прп. Іоана Лiствичника (649). Свт. Софронiя, єп. Іркутського (1771). Прор. Іоада (Х ст. до Р. Х.). Апп. Сосфена, Аполлоса, Кифи, Кесаря i Єпафродита. Св. Євули, матерi вмч. Пантелеймона (бл. 303). Прп. Іоана, безмовника (VІ). Прп. Зосими, єп. Сиракузького (бл. 662).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя