Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2015 рік

14.09.2015

День знань!

1 вересня щороку ми відзначаємо День знань. Це день, коли дзвенить дзвінок, для когось перший, а для когось останній раз. 

Традиційні урочистості відбулись з нагоди свята Першого Дзвоника і в спеціалізованій школі №76 імені Олеся Гончара.

Привітати школярів зі святом 1 вересня на шкільному подвір'ї зібралися батьки, вчителі та гості школи. Директор навчального закладу Знак Олена Петрівна привітала усіх присутніх зі святом знань, побажавши дітям нових звершень та успіхів у новому навчальному році.


детальніше...

19.09.2015

Чудо архистратига Божого Михаїла в Хонах

19 вересня Свята Православна Церква святкує чудо архистратига Божого Михаїла в Хонах.

У Фригійських Колоссах, недалеко від міста Ієрополя, тече річка Ликос. В місцевості, що носить назву Хони, впадає та річка в кам`яне провалля. Тече кілька кілометрів під землею і, вийшовши на поверхню, впадає в річку Меандер.

Саме там, де вода падає в провалля, стояв колись над цілющим джерелом храм Божий, посвячений в честь архистратига Михаїла. В той час в тих краях проповідував слово Боже святий євангелист Іоан Богослов і святий апостол Филип.


детальніше...

21.09.2015

Різдво Пресвятої Богородиці

У понеділок 21 вересня Православна Церква відзначає велике двунадесяте свято – Різдво Пресвятої Владичиці нашої Богородиці й Приснодіви Марії.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі м. Києва (Микільська Борщагівка) було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

В самий день свята у храмі традиційно була звершена Божественна літургія. Після євангельського читання отець Сергій звернувся до присутніх у храмі парафіян з словом про Різдво Божої Матері.


детальніше...

22.09.2015

У пам'ять про загиблих Героїв України

20 вересня 2015 року о 13 годині Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет взяв участь у відкритті пам'ятника в честь Небесної сотні та всіх загиблих Героїв України, спорудженого поруч із кафедральним храмом святого Андрія Первозванного м. Блумінгдейл.

На заході також були присутні міністр фінансів України пані Наталія Яресько, губернатор штату Іллінойс Брюс Вінсент Раунер, конгресмен Пітер Джеймс Роскам, генеральний консул України в Чикаго Лариса Герасько, духовенство Вікаріату УПЦ Київського Патріархату в США та Канаді, священнослужителі УПЦ США (Вселенського Патріархату) та Української Греко-Католицької Церкви, численні парафіяни з різних куточків Сполучених Штатів Америки.


детальніше...

27.09.2015

Воздвиження Чесного Хреста Господнього

Православні християни 27 вересня святкують празник Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином винесення Хреста Господнього. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

В самий день свята у храмі була звершена святкова Божественна літургія, яку очолив настоятель храму.


детальніше...

14.10.2015

Покрова Пресвятої Богородиці

14 жовтня Православна Церква відзначає одне з великих і значних церковних свят року – Покрова Пресвятої Богородиці – встановленого на честь явлення Пресвятої Богородиці в 910 році в Константинопольському Влахернському храмі (де зберігалася риза Пресвятої Діви Марії, Її головний покров і частина поясу, перенесені з Палестини в V столітті).

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі була відправлена Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.


детальніше...

23.10.2015

20-та річниця інтронізації Святійшого Патріарха Філарета

22 жовтня 2015 року Українська Православна Церква Київського Патріархату відзначила 20-ту річницю інтронізації свого Предстоятеля - Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

З нагоди визначного ювілею напередодні, 21 жовтня, у Музейно-виставковому центрі Української Православної Церкви Київського Патріархату у стилобаті Андріївського храму в Києві урочисто відкрили виставку з нагоди 20-ліття з часу інтронізації Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

У сам день свята, 22 жовтня зранку, у патріаршому Володимирському соборі столиці відбулася урочиста Божественна літургія, яку очолив ювіляр, Святійший Патріарх Філарет. Предстоятелю співслужив єпископат Церкви і численне духовенство Києва та інших єпархії України.

Наприкінці літургії було звершено подячний молебень, який очолив Предстоятель Церкви. Завершуючи молебень, Святійший Владика помолився з духовенством та вірянами до Всевишнього Бога про визволення України від ворогів.


детальніше...

10.11.2015

Урочистий захід «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні» до 72-річниці визволення Києва пройшов у Святошинському районі

До 72-ї річниці визволення Києва від німецько-фашистських загарбників у ліцеї «ЕКО» №198 учні та вчителі підготували літературно-музичну композицію «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні» на яку були запрошені почесні гості – воїни-визволителі, ветерани Другої світової війни та члени громадських організацій.

У святкових заходах взяв участь настоятель Свято-Введенського храму прот. Сергій Петленко.


детальніше...

11.11.2015

Храмове свято парафії великомученика Димитрія Солунського с. Бузова Києво-Святошинського району

У неділю, 8 листопада 2015 року на запрошення настоятеля храму протоієрея Богдана Тимошенка, клірик Свято-Введенського храму протоієрей Григорій Фоя взяв участь у святкових заходах з нагоди храмового свята.

На запрошення настоятеля храму прот. Богдана Тимошенка та голови парафіяльної ради і фундатора храму Володимира Бондаренка митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, очолив святкове богослужіння з нагоди пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського в селі Бузова, Києво-Святошинського району, що знаходиться у етнографічному комплексі "Українське село".


детальніше...

20.11.2015

Собор Архистратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних

21 листопада Свята Православна Церква святкує Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних.

Цей день є головний із свят на честь святих Ангелів. Він присвячений святому Архистратигу Михаїлу, начальнику воїнства небесного. За стародавніми переказами, сатана, колись світліший од усіх духів небесних і тому названий Люцифером, впав у самолюбство, гордість і злобу і спокусив багато інших духів. Архангел Михаїл зібрав військо благочестивих Ангелів. Михаїл та його Ангели вчинили змієві війну. І змій воював та його ангели, та не втримались.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

05 травня. Неділя

Світле Христове Воскресіння, Пасха

Церковний календар

23 квітня. Вівторок


Вмч. Георгiя Побiдоносця  (Юрія Переможця)

Мц. цариці Олександри

Вмч. Георгiя Побiдоносця  (Юрія Переможця) (303). Мц. цариці Олександри (303). Мчч. Анатолія і Протолеона (303).

детальніше...

24 квітня. Середа


Мч. Сави Стратилата

Мч. Валентина

Мч. Сави Стратилата i з ним 70 воїнiв (272). Прп. Сави Печерського, в Ближнiх печерах (ХІІІ). Прп. Олексiя, затворника Печерського, в Ближнiх печерах (ХІІІ). Мчч. Пасикрата i Валентина (228). Мчч. Євсевiя, Неона, Леонтiя, Лонгина та iнших (303). Прп. Фоми, юродивого (546–560). Прп. Єлисавети, чудотворицi (VІ–VІІІ).

Молченської ікони Божої Матері (1405).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя