Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

50-літній ювілей настоятеля парафії - протоієрея Сергія Петленка

50-літній ювілей настоятеля парафії - протоієрея Сергія Петленка

На 12 червня цього року випало одне із дванадесятих церковних свят - свято Пресвятої Трійці. Цього дня відбулося зішестя Святого Духа на апостолів, і Свята Церква почала в повному обсязі виконувати своє служіння.


На третій день Пресвятої Трійці припало ще одне свято, яке стосується безпосередньо нашої парафії - ювілей настоятеля - протоієрея Сергія Петленка.


На урочисту Божественну Літургію прибув благочинний Святошинського району прот. Валерій Семанцо, який і очолив соборне богослужіння.


Після звершення Літургії отець Валерій звернувся до присутніх із проповіддю, після якої привітав отця Сергія із 50-річчям від дня його народження. У своєму вітанні отець благочинний відзначив велику роль і заслуги отця Сергія у заснуванні парафії і подальшого її становлення. Ще якихось 10 років тому, сказав він, на цьому місці був пустир, а нині на наших очах постає прекрасний церковний комплекс, який уже сьогодні є духовним осередком району: тут відбуваються богослужіння, діє недільна школа і задовольняються усі потреби віруючих.


Отець Валерій зачитав указ Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, котрий за значний внесок у духовне відродження, за духовно-просвітницьку місію і за утвердження Української Православної Церкви нагородив отця Сергія орденом св. кн. Володимира Великого III-го ступеня, який і було вручено ювіляру.


Наступне вітальне слово виголосив клірик храму - протоієрей Григорій Фоя, у якому від імені усієї громади Свято-Введенської парафії привітав отця Сергія із 50-літнім ювілеєм. У привітанні детально говорилося про високе достоїнство пастирського служіння, на яке був покликаний отець настоятель, і дано високу оцінку його діяльності. Саме завдяки своїй наполегливості й цілеспрямованості отець Сергій зумів згуртувати велику громаду із талановитих і освічених людей, разом із ними заснував і розбудовує великий церковний комплекс. Отець Григорій від усієї громади подарував отцю настоятелю хрест із прикрасами, який є високою церковною нагородою.


Привітав ювіляра й ще один священик храму - отець Василь Білик, який побажав отцю Сергію міцного здоров'я, мудрості, успіхів у житті і Божої допомоги у пастирській діяльності.


Прийшов на свято і головний архітектор проекту церковного комплексу заслужений архітектор України Олег Слепцов. Вітаючи ювіляра з днем народження, Олег Семенович подарував йому остаточний проект майбутнього храмового комплексу і побажав отцю Сергію Божої допомоги, щоб якнайшвидше збудувати величний комплекс, де буде прославлятися Господь Вседержитель.


Із славним ювілеєм отця Сергія привітали також голова і члени спілки ветеранів та інвалідів Святошинського району, які, бажаючи йому здоров'я і благополуччя, дякували за молитовну підтримку і духовну опіку.


Тепло й щиро привітали отця Сергія і учні недільної школи, які подякували йому за духовні настанови і батьківську турботу, а також багато інших парафіян побажали своєму духовному наставникові кріпості духа й тіла, які просили його й надалі бути для них взірцем у житті й вірі.


Наприкінці привітань було виголошено многоліття на адресу ювіляра, яке святково й піднесено проспівав церковний хор.

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

20 квітня. Субота


В. Пятниця

Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького

Прп. Феодора Трихини. Прп. Олександра Ошевенського (1479). Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького (1690). Свтт. Григорiя (593) i Анастасiя Синаїта (599), патрiархiв Антиохiйських. Прп. Анастасiя, iгум. Синайської гори (695).


детальніше...

21 квітня. Неділя


Сщмч. Януарiя, єп.

Мч. Феодора, що в Пергiї, матерi його Филипiї, Диоскора, Сократа i Дионисiя

Сщмч. Януарiя, єп., i з ним мчч. Прокула, Соссiя i Фавста, дияконiв, Дисидерiя, читця, Євтихiя i Акутiона (бл. 305). Мч. Феодора, що в Пергiї, матерi його Филипiї, Диоскора, Сократа i Дионисiя (138–161). Мчч. Ісаакiя, Аполлоса i Кiндрата (303). Свт. Максимiана, патрiарха Константинопольського (434).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя