Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

РІЗДВО ХРИСТОВЕ

РІЗДВО ХРИСТОВЕ

7 січня Православна Церква святкує Різдво Христове, духовно прославляючи Господа нашого Ісуса Христа. Знову в наших храмах лунають слова: «З нами Бог, розумійте народи і покоряйтеся, бо з нами Бог!»


Цього святкового дня особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився – славімо Його!».


Свято це належить до числа дванадесятих празників, але, на відміну від інших, святкується Церквою з особливо вираженою величністю та торжеством. Різдво Христове вважається другою Пасхою (в древніх Типіконах під 25 грудня/7 січня є надпис: "Пасха. Свято тридневне").


Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів, яке згідно церковного уставу розпочалося Великим повечір'ям. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика, а богослужіння Всенічної закінчилися Різдвяними колядками.


У сам день Різдва Христового, 7 січня 2014 року,  святкову Божественну літургію звершив настоятель, –  протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму. За Літургією своїм милозвучним співом радував парафіяльний хор Свято-Введенського храму. Після читання Євангелія отець Сергій зачитав Різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.


Після відпусту Літургії отець настоятель усіх присутніх парафіян привітав з величним празником і закликав вірних провести це свято у духовній радості, возвеличуючи новонародженого Христа, а також пояснив значення втілення Христа Спасителя для кожного з нас.


У різдвяних святкуваннях важливе місце займають театралізовані вистави, що відтворюють подію пришестя Сина Божого. Такі дійства називаються «вертепом», що у перекладі з церковнослов’янської мови означає печера і вказує на місце народження Спасителя.


Після служби Божої і у нашому храмі відбувся святковий вертеп, підготовлений учнями парафіяльної Недільної школи, в якому ще раз був прославлений народжений Богомладенець Христос.


Богослужіння закінчилося святковими колядками.



Христос народився! Славімо Його!









     

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

30 березня. Субота



Прп. Іоана Лiствичника

Прп. Іоана Лiствичника

Свт. Софронiя, єп. Іркутського

Прп. Іоана Лiствичника (649). Свт. Софронiя, єп. Іркутського (1771). Прор. Іоада (Х ст. до Р. Х.). Апп. Сосфена, Аполлоса, Кифи, Кесаря i Єпафродита. Св. Євули, матерi вмч. Пантелеймона (бл. 303). Прп. Іоана, безмовника (VІ). Прп. Зосими, єп. Сиракузького (бл. 662).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя