Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Різдво Господа нашого Ісуса Христа

Різдво Господа нашого Ісуса Христа

7 січня Православна Церква святкує народження Спасителя нашого Ісуса Христа.


Із року в рік ми піднесено й радісно святкуємо втілення Сина Божого. Ця велична подія є початком і основою нашого спасіння. Бо значення Різдва Христового полягає у тому, що Син Божий, з’єднавшись з нашою природою через народження від Діви Марії і Святого Духа, оновив наше людське єство, звільнивши його від гріха і смерті.


За часів правління царя Ірода в Юдеї, яка була на той час під владою Риму, за наказом римського імператора Августа розпочався загальний перепис населення. Кожний юдей повинен був зробити запис у тій місцевості, де жили його пращури.         


Св.Йосип і Діва Марія походили з роду Давидового і тому вирушили з Назарета, де вони жили, у місто Давида Віфлеєм. Прийшовши до Віфлеєма, вони, не знайшовши собі тут притулку, змушені були  зупинилися на ночівлю за містом, у печері, де пастухи з отарою переховувалися від негоди. Саме у цій печері, вночі, у Пресвятої Діви Марії народився Младенець – Син Божий, Христос - Спаситель світу.       


Віфлеємські   пастухи першими дізналися про народження Спасителя. У цю ніч вони пасли свої стада у полі. Раптом перед ними з’явився ангел Божий, і світло Господнє осяяло їх. Коли ангели зникли, пастухи сказали один одному: "підемо у Віфлеєм і подивимося, що там відбулося, про що сповістив нам Господь".


Вони, поспішивши, прийшли до печери і побачили там Марію, Йосипа і Младенця, що лежав у яслах. Пастухи поклонились Младенцю і розповіли про те, що бачили і чули від ангелів.


Після цього вони повернулися до отар своїх, славлячи Бога і дякуючи Йому за все, що чули і бачили.


На восьмий день після народження Спасителя Мати Його із Йосипом, згідно закону, дали Йому ім’я Ісус, яке вказано було Господом через ангела.


Мудреці язичників і філософи задовго до цього дізналися про цю подію, оскільки  побачили на небі нову зірку. Її народження ознаменувало собою появу на світ Спасителя – Царя Неба і землі. Вирушивши у дорогу за зіркою, вони прийшли до Христа. Але що ж побачили волхви? – Закинуту печеру, тварин, ясла і сповитого Младенця, що лежав у них. І зрозуміли тоді мудреці: не в розкоші Царство новонародженого, а в бідності, смиренні й любові. Бо приніс із собою Христос насамперед любов - любов до всіх нас. За цю любов Він віддав життя Своє на хресті й закінчив земне життя у такій же печері, в якій прийшов на цей світ. І в цьому - великий приклад  для нас істинної любові, смирення й самопожертви. Але забуваємо ми про Нього і нарікаємо на свої біди та нещастя. Проте «ніхто большої любові не має, як той, хто своє життя віддасть; а віддати життя – це не обов’язково вмерти, -  писав митрополит Антоній Сурожський. – Це - кожну мить життя присвятити любові, творчій, видимій, розумній, сміливій любові; любов, яку дає… Сила Божа, у немочі звершується: нам не потрі-бно боятися любити – віддамо себе до кінця, і тоді вістка про народженого сьогодні Христа стане реальністю не тільки в нашому житті, але у житті мільйонів людей – світлом, теплом, радістю, оновленням усього життя!» 



Святкову Божественну Літургію у Свято-Введенському храмі очолив настоятель паріфії протоієрей Сергій Петленко, якому співслужили клірики храму протоієрей Григорій Фоя і священик Василь Білик.                                                                                                                                                  


На свято Різдва Христового до храму прийшла велика кількість віруючих, щоб разом розділити велику вселенську радість – народження Сина Божого. За богослужінням своїм милозвучним співом радував прекрасний парафіяльний хор. Наприкінці Літургії отець настоятель виголосив проповідь на тему свята, в якій пояснив сутність свята і значення втілення Христа Спасителя для кожного з нас.


У різдвяних святкуваннях важливе місце займають театралізовані вистави, що відтворюють подію пришестя Сина Божого. Такі дійства називаються «вертепом», що в перекладі з церковнослов’янської мови означає печера і вказує на місце народження Спасителя.


Після служби Божої і в нашому храмі відбувся святковий вертеп, підготовлений учнями парафіяльної недільної школи, в якому ще раз був прославлений народжений Богомладенець Христос.


 




Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

19 квітня. П'ятниця


Т. Вечеря

Прп. Іоана Ветхопечерника (VІІІ). Мчч. Феони, Христофора i Антонiна (303). Сщмч. Пафнутiя, єп. Єрусалимського. Свт. Георгiя, спов., єп. Антиохiї Писидій­ської (813–820). Свт. Трифона, патр. Константинопольського (933). Прп. Никифора, iгумена.

детальніше...

20 квітня. Субота


В. Пятниця

Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького

Прп. Феодора Трихини. Прп. Олександра Ошевенського (1479). Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького (1690). Свтт. Григорiя (593) i Анастасiя Синаїта (599), патрiархiв Антиохiйських. Прп. Анастасiя, iгум. Синайської гори (695).


детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя