Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Святійший Патріарх Філарет відвідав храм ікони Божої Матері "Живоносне Джерело"

Святійший Патріарх Філарет відвідав храм ікони Божої Матері "Живоносне Джерело"

11 січня 2015 року, в неділю після Різдва Христового, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у храмі ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» м. Києва.


При вході до храму Патріарха зустрів настоятель протоієрей Валерій Семанцо та діти – вихованці недільної школи, які теплими словами, віршами та запашним короваєм привітали свого Предстоятеля та запросили його очолити святкове богослужіння.


Святійшому Владиці співслужили: Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній; настоятель храму і благочинний Святошинського району столиці протоієрей Валерій Семанцо, клірики храму та запрошене духовенство.


За богослужінням Патріарх Філарет виголосив проповідь на євангельське читання про втечу Святого Сімейства до Єгипту та про вбивство 14000 немовлят у Вифлеємі.


"У багатьох із нас виникає питання: чому Бог, Який прийшов спасти людей від гріха і смерті, чому Він допустив знищення 14000 невинних немовлят? З чиєї волі все це звершилось? З волі Божої? Якщо припустити, що з волі Божої знищилось 14000 немовлят, то виходить Бог є причиною смерті? А в дійсності 14000 немовлят знищені не з волі Божої, а з попущення Божого. А воля тут проявилася не Божа, а воля царя Ірода. Це так само як Адам - згрішив по волі Божій? Якщо по волі Божій, то тоді він не винний. Він не по волі Божій звершив гріх, а по своїй волі згрішив. Так і тут - по попущенню Божому, але з волі царя Ірода звершилось зло".


Зокрема Святійший зосередив увагу вірян на тих подіях, які відбуваються на сході нашої держави:


"Так само як і у нас зараз помирають люди на Донбасі і воїни помирають, але з волі Божої це робиться чи ні? Не з волі Божої, а по попущенню Божому. А з волі агресорів, зі злої волі чиниться. Але все, що Бог попускає, все потім завершується кращим. Не гіршим, а кращим. Ось і Адам згрішив, але Господь послав Свого Сина Єдинородного, Який спас людський рід від гріха і смерті, зробив краще. Ірод знищив 14000 немовлят, але вони мученики і пішли, не згрішивши, у Царство Боже.


І зараз люди помирають, страждають, але Господь приведе до кращого, приведе і до перемоги, але це у майбутньому. А зараз? А зараз ми бачимо виявлення зневаги до смерті, воїни смерті не бояться. Значить у них віра є у вічне життя і вони готові віддавати своє життя за свою землю, за свою Батьківщину, за свій народ, за свою сім'ю. Ті, хто не воює, виявляють любов до ближніх, милосердя. Ви бачите, як в Україні пішла хвиля допомоги тим, що постраждали. Якби цих страждань не було, чи побачили б ми цю любов до ближніх? А через страждання Господь показав нам любов до ближніх, до свого народу, до своєї Батьківщини. Тобто, як ви бачите, Господь все приводить до кращого, але зло звершується по волі людини, по волі грішників. Так само як і ми, коли робимо добро - то це з допомогою благодаті Божої ми робимо, а коли чинимо зло, то зло це наше, бо воно виходить не від Бога, і не від благодаті, а від нашої злої волі. Тому гріхи - наші, а добро треба відносити до допомоги Божої. І все це ми бачимо на цих подіях, які звершилися навколо Різдва Господа нашого Ісуса Христа" - відзначив Предстоятель.


Наприкінці богослужіння відбувся чин славлення Христа, під час якого священнослужителі на середині храму перед іконою Різдва Христового урочисто заспівали тропар та кондак свята.


Після Божественної Літургії настоятель храму протоієрей Валерій Семанцо подякував Патріарху Філарету, митрополиту Епіфанію і духовенству за молитву та подарував архіпастирям просфору і квіти.

За матеріалами сайту - Церква.info

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

Церковний календар

19 квітня. П'ятниця


Т. Вечеря

Прп. Іоана Ветхопечерника (VІІІ). Мчч. Феони, Христофора i Антонiна (303). Сщмч. Пафнутiя, єп. Єрусалимського. Свт. Георгiя, спов., єп. Антиохiї Писидій­ської (813–820). Свт. Трифона, патр. Константинопольського (933). Прп. Никифора, iгумена.

детальніше...

20 квітня. Субота


В. Пятниця

Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького

Прп. Феодора Трихини. Прп. Олександра Ошевенського (1479). Мч. немовляти Гавриїла Бєлостоцького (1690). Свтт. Григорiя (593) i Анастасiя Синаїта (599), патрiархiв Антиохiйських. Прп. Анастасiя, iгум. Синайської гори (695).


детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя