Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Засідання Міжконфесійної Духовної ради Церков

Засідання Міжконфесійної Духовної ради Церков

30 січня 2015 р. відбулось засідання Міжконфесійної Духовної ради Церков і релігійних організацій при Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації. Представники релігійних організацій обговорили шляхи недопущення міжконфесійних протистоянь та непорозумінь на релігійному грунті. 


У розширеному засіданні взяв участь не лише члени Духовної ради, а й настоятелі парафій, які розташовані на території нашого району.


Від Свято-Введенської парафії у засіданні Духовної ради взяли участь настоятель храму протоієрей Сергій Петленко та клірик храму – протоієрей Григорій Фоя.


На початку зустрічі начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, член Міжконфесійної Духовної ради Церков і релігійних організацій Ірина Романенко наголосила на тому, що непорозуміння на релігійному ґрунті залишаються серйозною перешкодою процесам внутрішньо-суспільної консолідації в Україні.


Вона закликала представників духовенства до відкритого діалогу щодо пошуку шляхів недопущення міжконфесійних протистоянь і зіткнень релігійних громад в Святошинському районі.


Про відсутність протистояння між вірянами та духовну підтримку парафіян, які виконують громадянський обов’язок на сході України, говорив вікарій Київської митрополії Православної Церкви Московського Патріархату, єпископ Васильківський Миколай (Почтовий).


 «Наша духовна місія вести український народ до єднання, бо там де починається агресія – закінчується християнство. Ми покликані прищеплювати вірянам добро та духовну щирість, а не підбурювати до агресії», - наголошує настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП єпископ Іоан (Швець).


Серед промовців був також благочинний Святошинського району протоієрей Валерій Семанцо. У своєму виступі отець Валерій висловився за неприпустимість актів вандалізму по відношенню до церковних святинь, але при цьому наголосив, звернувшись  до представників Православної Церкви Московського Патріархату, про припинення згубної і антиканонічної гріховної практики перехрещень православних християн та про припинення антиукраїнської риторики у проповідях духовенства. Бо саме така деструктивна діяльність і призводить до нетерпимості та агресивних настроїв у суспільстві.


Члени Ради церков вирішили, що усі спірні питання будуть вирішувати виключно шляхом переговорів на основі взаємоповаги та терпимості, а також засудили насильство при розв'язанні конфліктів.


На засіданні було піднято важливе питання про можливість співробітництва в галузі доброчинництва, духовного оздоровлення нації, виховання молоді, стриманості і толерантності у релігійному відношенні спільнот та припиненні міжконфесійних чвар задля досягнення миру і злагоди в суспільстві.


Священнослужителі одноголосно підтримали пропозицію Ірини Романенко опікуватися сім’ями загиблих в АТО святошинців, надавати їм духовну підтримку та посильну матеріальну допомогу.


Під час зустрічі було досягнуто порозуміння між присутніми державними і релігійними діячами щодо загроз, що містять у собі міжконфесійні конфлікти, й, усвідомлюючи це, докладати певних зусиль для стабілізації ситуації в релігійному житті району.


На завершення, представники релігійних організацій висловили вдячність голові Святошинської районній адміністрації Іллі Сагайдаку за можливість співпраці та підтримку їх діяльності.




Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

28 березня. Четвер


Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського

Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах

Прп. Іларiона Нового, iгум. Пелiкiтського (бл. 754). Прп. Стефана Чудо­творця, спов., iгум. Триглiйського (бл. 815). Прмч. Євстратiя Печерського,­ в Ближнiх печерах (1097). Прп. Іларiона Псковоєзерського (1476). Мчч. Іони, Варахисiя та iн. з ними (бл. 330). Мч. Бояна, кн. Болгарського (830).

детальніше...

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя