Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Храмовий день Свято-Введенської громади

Храмовий день Свято-Введенської громади

4 грудня 2018 року  релігійна громада  Свято-Введенського храму, що знаходиться у Святошинському районі м. Києва (бульвар Ромена Роллана, 10а), відсвяткувала своє храмове свято – Введення в храм Пресвятої Богородиці.


Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.


У самий день свята святкову Божественну літургію очолив протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму.


Розділити радість храмового дня прийшло багато парафіян, а деякі з них приступили до Святого Причастя.


Після євангельського читання до присутніх у храмі звернувся із проповіддю отець Сергій, який у своєму слові пояснив зміст свята, а також розповів про значення введення Діви Марії до храму, як майбутньої великої заступниці перед Сином Своїм за рід людський.


Наприкінці Служби Божої священнослужителі відслужили водосвятний молебень, під час якого ще раз прославили Пресвяту Владичицю нашу Богородицю і Приснодіву Марію.


Під час військової агресії з боку Російської Федерації, наша громада надає посильну допомогу й підтримку військовослужбовцям та ветеранам АТО (ООС), а також їхнім родинам. Нажаль в нашому Святошинському районі є такі воїни-герої, які не повернулися з війни, але їхній подвиг назавжди закарбований в наших серцях.


За поданням нашої парафії та голови ГО «Спілка ветеранів АТО Святошинського району м. Києва» Євгена Кривобока на вшанування воїнів-героїв, які віддали своє життя за волю й свободу України, Святійший Патріарх Київський та всієї Руси-України нагородив матерів та дружин загиблих учасників військових дій церковною нагородою - медаллю "З жертовність та любов до України". Від імені Святійшого Владики медалі вручив настоятель Свято-Введенського храму прот. Сергій Петленко.

Пам’ять про наших воїнів – це водночас і наш біль і наша гордість. Гордість за те, що ми мали за честь жити поруч з ними в одній країні. Бо вони пішли захищати не тільки себе, чи свої родини, боронячи Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність, але і нас, щоб ми мали мирну землю й мирне небо.

Святкування завершилося спільною трапезою, приготовленою стараннями громади.


Настоятель храму протоієрей Сергій Петленко привітав усіх з престольним святом. Також отець настоятель подякував усім парафіянам за багаторічну й систематичну допомогу в розбудові церковного комплексу, які постійно вносять свої пожертви у церковну скарбницю. Завдяки цим благодійним внескам і були продовжені внутрішні оздоблення цього року на будівництві нової святині.




Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

30 березня. Субота



Прп. Іоана Лiствичника

Прп. Іоана Лiствичника

Свт. Софронiя, єп. Іркутського

Прп. Іоана Лiствичника (649). Свт. Софронiя, єп. Іркутського (1771). Прор. Іоада (Х ст. до Р. Х.). Апп. Сосфена, Аполлоса, Кифи, Кесаря i Єпафродита. Св. Євули, матерi вмч. Пантелеймона (бл. 303). Прп. Іоана, безмовника (VІ). Прп. Зосими, єп. Сиракузького (бл. 662).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя