Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Освячення парафіяльної Недільної школи

Недільна школа


У неділю, 2 грудня 2012 року напередодні храмового свята, після звершення Божественної літургії відбулася довгоочікувана подія у житті Свято-Введенської парафії – освячення  приміщень парафіяльного будинку з Недільною школою. Більшу частину парафіяльного будинку відведено для Недільної школи, де діти та дорослі будуть вивчати Закон Божий.


Чин освячення звершив настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василя Білика.


Будівництво парафіяльного будинку з Недільною школою розпочалося ще в 2004 році, але через недостатні фінансові можливості будівельно-оздоблювальні роботи продовжуються й сьогодні. Хоча будівельно-оздоблювальних робіт ще дуже багато, – це і проведення різних комунікацій до будинку, це і наповнення приміщень необхідним обладнанням, але були докладені зусилля, щоб уже цього року відкрити класи Недільної школи, де діти та дорослі матимуть можливість у своєму приміщенні вивчати Закон Божий.


Основним направленням роботи Недільної школи є духовно-моральне та естетичне виховання дітей. Приміщення парафіяльного будинку є двоповерховим і в ньому, крім класів Недільної школи, також буде знаходитися бібліотека, їдальня, а з часом будуть облаштовані творчі студії з майстернями. Тому, крім Закону Божого, діти матимуть можливість займатися музикою, образотворчим мистецтвом, ліпленням, різьбою по дереву, а також будуть розкривати свої таланти у різних інших мистецьких студіях. 


Цього дня за Божественною літургією Святе Причастя прийняли більше 30 дітей. І така кількість дітей які приступають до таїнства Причастя є звичайною для недільних та святкових богослужінь, але тільки невелика частина з них є учнями Недільної школи. Коли ці діти підростуть і прийдуть на заняття до школи, то саме ці нові класи і будуть на них чекати.


Наша Недільна школа стане центром духовно-морального розвитку та становлення молоді, а також місцем зустрічі парафіян для обговорення проблем сьогодення. Школа також дасть можливість людям, які відвідують храм тільки на великі свята, стати ближчими до Церкви, стати воцерковленими та практикуючими християнами, а також дасть можливість приводити до християнського просвітлення своїх дітей. Сьогодні молодь особливо гостро потребує духовного виховання, тому завершення будівництва Недільної школи повинно стати нашою загальною справою, вкладом і турботою про майбутнє наших дітей.


При підготовці класів Недільної школи до навчального процесу багато парафіян долучилися до цієї благої справи: допомагали коштами, допомагали будівельними матеріалами та необхідним обладнанням (шкільними меблями та оргтехнікою), щоб діти та дорослі мали можливість у хороших умовах вивчати Закон Божий. Особливо хочемо відзначити деяких жертводавців які найбільше допомогли парафіяльній Недільній школі, а саме: Колодій Богдан та Колодій Василь, родина Поперешнюк - Аліна, Володимир, Богдан, Альона та Анна, а також Чернецький Євген.


Настоятель Свято-Введенської парафії протоієрей Сергій Петленко, від імені усієї громади, щиро дякує усім благодійникам які прийняли участь у будівельно-оздоблювальних роботах Недільної школи, а також звертається про допомогу до тих, хто ще не встиг долучитися до цієї благої справи, бо ще так багато потрібно зробити для того, щоб парафіяльний будинок з Недільною школою повністю були введені в експлуатацію.  

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

30 березня. Субота



Прп. Іоана Лiствичника

Прп. Іоана Лiствичника

Свт. Софронiя, єп. Іркутського

Прп. Іоана Лiствичника (649). Свт. Софронiя, єп. Іркутського (1771). Прор. Іоада (Х ст. до Р. Х.). Апп. Сосфена, Аполлоса, Кифи, Кесаря i Єпафродита. Св. Євули, матерi вмч. Пантелеймона (бл. 303). Прп. Іоана, безмовника (VІ). Прп. Зосими, єп. Сиракузького (бл. 662).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя