Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2017 рік

19.03.2017

Анонс! Запрошуємо на таїнство Соборування

Стало вже традицією, що під час Великого посту в нашому храмі проходить таїнство Соборування (Єлеєосвячення).  У цьому році таїнство відбудеться 30 березня  о 14:00 (четвер).

Запрошуємо на таїнство Єлеєосвячення усіх християн (від 7 років), хто хоче зцілитися від духовних і тілесних хвороб.

Це таїнство дійшло до нас від апостолів, які багатьох хворих мазали маслом, і хворі зцілялися (Мк. 6, 13). Зміст цього таїнства детальніше розкривається у посланні святого апостола Якова: «Хто з вас занедужає, нехай покличе пресвiтерiв Церкви i нехай помоляться над ним, помазавши його оливою в iм’я Господнє. I молитва вiри зцiлить недужого i пiдведе його Господь; i, якщо вiн грiхи вчинив, простяться йому» (Як. 5, 14-15).


детальніше...

24.03.2017

Патріарх Філарет зустрівся з керівництвом будівельної компанії «АТЛАНТ»

23 березня 2017 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прийняв у своїй резиденції засновника та керівництво будівельної компанії "АТЛАНТ". Святійший Патріарх, у своєму вступному слові, підкреслив важливість та необхідність підтримки меценатами Української Православної Церкви Київського Патріархату. Святійшому Владиці були представлені чотири архітектурні проекти житлових комплексів з будівництвом на їх територіях православних храмів.

детальніше...

07.04.2017

Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня Свята Православна Церква відзначає двунадесяте свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне Бдіння з чином благословення хлібів, а в самий день свята у храмі була відправлена Божественна літургія.

Святкову Божественну літургію у Свято-Введенському храмі очолив настоятель парафії – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.


детальніше...

09.04.2017

Вхід Господній в Єрусалим

В останню неділю Великого посту Церква святкує урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим.

Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне Бдіння. За вечірнім богослужінням була звершена Літія, під час якої відбулося благословення хлібів.

Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

Після читання Євангелія отець настоятель благословив і освятив вербу, яку віруючі принесли до храму.

У день самого свята святкову Божественну літургію звершив настоятель – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму.


детальніше...

11.04.2017

Богослужіння Страсного тижня

Останній тиждень перед Пасхою називається Страсним (страсть з ц.-сл.— страждання). Цей тиждень має таку назву тому, що він присвячений останнім дням земного життя Христа Спасителя: Його стражданням, хресній смерті й погребіннюУсі дні цього Страсного тижня називаються "Великими" – Великий Понеділок, Великий Вівторок і т.д. Через особливе значення і велич духовних спогадів та богослужінь Страсний тиждень не включений у богослужбове коло Великого посту, а стоїть окремо, як перехід від Святої Чотиридесятниці до Світлого Христового Воскресіння. А ще Страсний тиждень особливий тим, що він є найсуворішим.

детальніше...

13.04.2017

АНОНС: Розклад перед Пасхою

Понеділок, вівторок, середа – 8:00 – Літургія (сповідь,причастя). 17:00 – Велике повечір’я.

Четвер – 9:00 – Літургія (сповідь,причастя). 17:00 – Утреня. Страсті Христові.

П’ятниця – 8:30 – Царські часи.

14:00 – Вечірня. Винесення Св. Плащаниці.

17:00 – Утреня.

Субота. 9:00 – Літургія (сповідь,причастя).

22.30 -  читання Діянь святих апостолів;

 23.00 – Пасхальна полуношниця;

 23:45–00:00 – Хресна хода навколо храму.

16.04.2017р., Неділя – СВІТЛЕ ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ, ПАСХА.

00:00 – 3:30 – Пасхальна утреня. Божественна літургія.

Освячення пасхальних приношень – з 3.30 год. ранку

до 12.00 год (перед каплицею).


детальніше...

14.04.2017

Страсна П'ятниця - найскорботніший день року

У православних християн сьогодні Велика П'ятниця Страсної седмиці - день розп'яття Спасителя, найскорботніший день у році.

Страсна П'ятниця присвячена спогадам про суд над Ісусом Христом, його розп'яття і хресну смерть на Голгофі, зняття Його тіла з хреста і поховання.

Згідно з Євангеліями, в п'ятницю після арешту в Гефсиманському саду, Ісуса повели на допит в дім первосвященика. Після суду, Понтій Пілат, прокуратор іудейський, затвердив вирок про страту Христа. Згідно з традицією, на честь великого свята юдейської Пасхи одного з арештованих милували. Прокуратор у зверненні до народу радив звільнити Ісуса, але підкуплені грошима первосвящеників і фарисеїв люди кричали: "Розіпни Його!", а про Варавву: "Відпусти його!". Останніми словами Ісуса були: "Отче! В руки Твої віддаю дух Мій".


детальніше...

17.04.2017

Світле Христове Воскресіння. Пасха

пасха

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

У цих словах міститься сенс нашої віри, ними ми свідчимо про те, у що віримо. Вони є фундаментом, на якому будується життя християнина, Новозавітної Церкви і всього світу. Воскресіння Христове, Пасха Господня — це Свято свят і Торжество із торжеств. Свята Церква в духовній радості й торжестві вигукує: „Цей день, його ж створив Господь, радіймо і веселімось в нім!”.

Православні християни по всьому світу відзначають своє головне свято – Воскресіння Ісуса Христа.

З усіх великих празників нашого церковного року найбільш давній, урочистий і радісний — це Світлий Празник Христового Воскресіння. Він, як сказано в ірмосі 8-ої пісні пасхального канона утрені: "Цар і Господь, празників празник і торжество торжеств".

16 квітня 2017 р., Пасхальне богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні прот. Григорія Фої та свящ. Василія Білика.


детальніше...

23.04.2017

Святійший Патріарх Філарет звершив Божественну літургію в храмі ікони Божої Матері "Живоносне Джерело"

21 квітня 2017 року, у день шанування ікони Божої Матері “Живоносне Джерело”, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав парафію ікони Божої Матері "Живоносне Джерело" на Борщагівці, де звершив Божественну літургію з нагоди храмового свята.

На запрошення отця настоятеля, участь в святковій Літургії взяв настоятель Свято-Введенської парафії прот. Сергій Петленко, а також клірики храму – прот. Григорій Фоя та свящ. Василь Білик.

Також цього дня парафія відзначала 15-річчя з часу освячення Патріархом Філаретом храму, який був відбудований після руйнування у безбожні атеїстичні часи та 145-річчя побудови першого храму.


детальніше...

30.04.2017

Освячення храму на столичному масиві Новобіличі

29 квітня 2017 року  Предстоятель Української Церкви Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив чин освячення новозбудованого храму на честь Святого Духа в Святошинському районі міста Києва.

На запрошення отця настоятеля священика Юрія Слісарчука в освяченні храму та святковій Божественній літургії взяв участь клірик Свято-Введенського храму – протоієрей Григорій Фоя.

На церковному подвір’ї Святійшого Владику зустріли парафіяни храму й піднесли традиційний коровай, а діти зачитали вірші та вручили квіти.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

28 квітня. Неділя

Вхід Господній у Єрусалим

05 травня. Неділя

Світле Христове Воскресіння, Пасха

Церковний календар

23 квітня. Вівторок


Вмч. Георгiя Побiдоносця  (Юрія Переможця)

Мц. цариці Олександри

Вмч. Георгiя Побiдоносця  (Юрія Переможця) (303). Мц. цариці Олександри (303). Мчч. Анатолія і Протолеона (303).

детальніше...

24 квітня. Середа


Мч. Сави Стратилата

Мч. Валентина

Мч. Сави Стратилата i з ним 70 воїнiв (272). Прп. Сави Печерського, в Ближнiх печерах (ХІІІ). Прп. Олексiя, затворника Печерського, в Ближнiх печерах (ХІІІ). Мчч. Пасикрата i Валентина (228). Мчч. Євсевiя, Неона, Леонтiя, Лонгина та iнших (303). Прп. Фоми, юродивого (546–560). Прп. Єлисавети, чудотворицi (VІ–VІІІ).

Молченської ікони Божої Матері (1405).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя