Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2018 рік

04.08.2018

10 років капличці «Чорнобильський Спас»

Вони познайомились у квітні 2008-го на парламентських слуханнях із питань Чорнобильської трагедії. Ідея відкрити капличку в ДЗ «Український спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення МОЗ України» була покликана часом. Проте сказати, що все йшло легко і просто, зовсім не можна. Однак спільними стараннями голови правління громадської організації «Коломийське об’єднання ветеранів, інвалідів, волонтерів «Союз Чорнобиль України» Віктора Позніка, головного лікаря диспансеру Вадима Боженка та заступника головного лікаря з медичної частини Гудзь Надії Миколаївни, а також допомогою багатьох людей із різних куточків України уже в червні капличка була готова.

детальніше...

12.08.2018

Боротьба з московськими неправдами на шляху до автокефалії Української Церкви

У різні часи український народ прагнув дослідити й об’єктивно висвітлити історію своєї Української Церкви. Без знання історії своєї Церкви не може бути й знань про історію й культуру своєї держави, на яку християнство протягом тисячоліття наносило свій незгладимий відбиток. 

Коли святий і рівноапостольний князь Володимир охрестив Русь (988 р.), то відразу була заснована Київська митрополія, на яку було призначено Константинополем грецького митрополита Михаїла (за деякими літописами заснування митрополії було здійснене ще за Константинопольського патріарха Фотія (867р.)).


детальніше...

14.08.2018

Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього та пам'ять мучеників Маккавеїв

14 серпня Свята Православна Церква відзначає одне з найбільших свят - Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього. Також цього дня вшановується пам’ять старозавітних мучеників Маккавеїв (166 р. до Р.Х.).

Напередодні 13 серпня у Свято-Введенському храмі було відслужене Всенічне Бдіння, під час якого було винесено Хрест на середину храму для поклоніння. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей  Сергій Петленко  у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василя Білика.

У сам день свята, 14 серпня 2017 року, в храмі було звершено Божественну Літургію.


детальніше...

19.08.2018

Преображення Господа нашого Ісуса Христа

19 серпня Православна Церква відзначає одне з найбільших свят церковного календаря – Преображення Господа нашого Ісуса Христа.

Свято Преображення Господнього — одне з дванадцяти найбільших свят Церкви Христової, встановлене на честь об’явлення божественної природи Христа Спасителя своїм учням.

Святкову Божественну Літургію звершив настоятель парафії протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.


детальніше...

27.08.2018

Успіння Пресвятої Богородиці

28 серпня 2018 року, в день свята Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, у Свято-Введенському храмі (Микільська Борщагівка) відбулись уставні богослужіння.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель Свято-Введенського храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василя Білика.

У самий день свята у храмі традиційно була звершена святкова Божественна літургія. Після запричасного стиха отець Григорій звернувся до присутніх у храмі парафіян зі словом про Успіння Божої Матері.


детальніше...

28.08.2018

АНОНС: Молебень перед початком нового навчального року

У неділю, 2 вересня, після закінченя Божественної літургії (10:30), у Свято-Введенському храмі священнослужителями буде звершений молебень. На молебні священнослужителі проситимуть у Господа благословення для викладачів, студентів та учнів на успішну працю у новому навчальному році.

Запрошуємо усіх до спільної молитви!


детальніше...

02.09.2018

Молебень перед новим навчальним роком

2 вересня 2018 року, у неділю 14-ту після П'ятидесятниці, в Свято-Введенському храмі була звершена Божественна літургія, яку очолив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої.

На Службу Божу цього дня  прийшло багато дітей парафіян храму, які під час Літургії приступили до таїнства Святого Причастя.

Після завершення Літургії відбувся традиційний молебень перед новим навчальним роком, який відслужив отець Сергій разом з кліриками храму.


детальніше...

13.09.2018

Спогади про доброго пастиря

В 2018 році виповнюється десять років, як відійшов із земного життя один з найстарших духовних пастирів Васильківщини – протоієрей Миколай Вишенський (1936-2008).
Дев’ятого вересня 2008 року, на 73-му році життя перестало битися серце настоятеля Свято-Михайлівського храму с. Кожухівки – протоієрея Миколая Вишенського. Тридцять три роки ревно і щиро служив він Церкві Христовій у сані священика, здобувши сердечну прихильність і глибоку пошану серед парафіян та всіх тих, хто знав його особисто.

детальніше...

19.09.2018

Свято-Введенський храм отримав в дар образ Богоматері

Свято-Введенський храм м. Києва отримав в дар образ Пресвятої Богородиці. Цей образ Богоматері заповіла подарувати пані Наталія, якої нажаль уже немає на цьому світі. Але її донька Анна Баластрик разом з родиною, виконуючи побажання матері, пожертвували цей образ в дім Божий.

Цей образ є копією Богородиці з Христом-младенцем, написаний Віктором Васнецовим в 1895 році в апсиді вівтаря Свято-Володимирського кафедрального патріаршого собору м. Києва.


детальніше...

21.09.2018

Різдво Пресвятої Богородиці

У п'ятницю 21 вересня Православна Церква відзначає велике двунадесяте свято – Різдво Пресвятої Владичиці нашої Богородиці й Приснодіви Марії.

Напередодні свята у Свято-Введенському храмі м. Києва (Микільська Борщагівка) було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої й священика Василя Білика.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

29 березня. П'ятниця


Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох

Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

Мчч. Марка, єп. Арефусiйського, Кирила, диякона, та iнших багатьох (бл. 364). Прп. Іоана, пустельника (ІV). Свт. Євстафiя, спов., єп. Вифинiйського (ІХ). Прпп. Марка (ХV) i Іони (1480) Псково-Печерських.

детальніше...

30 березня. Субота



Прп. Іоана Лiствичника

Прп. Іоана Лiствичника

Свт. Софронiя, єп. Іркутського

Прп. Іоана Лiствичника (649). Свт. Софронiя, єп. Іркутського (1771). Прор. Іоада (Х ст. до Р. Х.). Апп. Сосфена, Аполлоса, Кифи, Кесаря i Єпафродита. Св. Євули, матерi вмч. Пантелеймона (бл. 303). Прп. Іоана, безмовника (VІ). Прп. Зосими, єп. Сиракузького (бл. 662).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя