Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Неділя про блудного сина.

Свята Православна Церква продовжує готувати нас до Великого Посту, пропонуючи для роздумів притчу про блудного сина. Це одна з 17-ти притч, що містяться виключно в Євангелії від Луки (Лк. 15:11-32). Її називають “перлиною в короні Євангельських притч” та “Evangeliumin Evangelio”, “євангелієм в Євангелії”.


Історія блудного сина є однією з найважчих для проповіді, бо більшість переконана, що добре її знає і може переказати майже дослівно. Якщо ж вислухати ті перекази, виявиться, що значна частина віруючих добре зафіксувала в пам’яті лише частину, яка оповідає про повернення блудного сина та прийняття його люблячим батьком. Натомість, історія старшого сина залишається по за увагою. Старший син ображений турботою батька про молодшого і протиставляє цю турботу відсутністю належної відзнаки його багаторічної відданої праці. Старший син образився саме тому, що почув музику і танці у батьківському домі. Можливо, він не був принципово проти повернення свого блудного брата. Але зовсім по-іншому уявляв собі цю подію. Прихильність до грішника, що з покаянням повертається до дому, є нормою. Але, це зовсім не той випадок коли людину треба зустрічати з оркестром. Якби блудний син їв хліб і воду, замість вгодованого тельця, одягнутий у рубище, замість найкращого одягу, з посипаною попелом головою, замість перстня на пальці, у сльозах, замість сміху, на колінах, а не в танці, можливо реакція старшого сина була би зовсім іншою.


Люди легко ідентифікують себе з молодшим сином, трохи важче зі старшим, але глибинна суть притчі полягає в тому, щоби бути подібним отцю. Стати не лише тим кому прощено, а тим хто сам прощає, не лише тим кого очікують і добре приймають вдома, а тим хто очікує й приймає з любов’ю, співчуттям і прощенням.


Церква пропонує нам цю притчу не для того, щоб розважити нас, а для того, щоб перед кожним поставити дзеркало. Дехто думає, що стає вільним втікаючи від Бога й порушуючи Божі Заповіді, але насправді стає рабом гріха. Отримання прощення означає визнання Бога – Богом і надання Йому повної можливості діяти у моїй душі зцілюючи, відновлюючи та оновлюючи її.


Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Пасхалія

05 травня. Неділя

Світле Христове Воскресіння, Пасха

Церковний календар

04 травня. Субота


Староруської iкони Божої Матерi

Мц. Пелагеї, дiви Тарсiйської

Мц. Пелагеї, дiви Тарсiйської (бл. 290). Прпп. Микити, Кирила, Никифора, Климента та Ісакiя, братiв Алфанових (Сокольницьких) у Новгородi (ХІV–ХV). Сщмч. Еразма, єп. Формійського (303). Сщмч. Альвіана, єп. Анейського та учнiв його (304). Сщмч. Сильвана, єп. Газького, i з ним 40 мученикiв (311).

Староруської iкони Божої Матерi (1570).

детальніше...

05 травня. Неділя


Ікони Божої Матері “Невипивана Чаша”

Мц. Ірини

Мц. Ірини (І–ІІ). Знайдення мощей прп. Якова Желєзноборовського.

Ікони Божої Матері “Невипивана Чаша” (1878).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя