Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії
02.04.2018

Богослужіння Страсного тижня

Останній тиждень перед Пасхою називається Страсним (страсть з ц.-сл.— страждання). Цей тиждень має таку назву тому, що він присвячений останнім дням земного життя Христа Спасителя: Його стражданням, хресній смерті й погребіннюУсі дні цього Страсного тижня називаються "Великими" – Великий Понеділок, Великий Вівторок і т.д. Через особливе значення і велич духовних спогадів та богослужінь Страсний тиждень не включений у богослужбове коло Великого посту, а стоїть окремо, як перехід від Святої Чотиридесятниці до Світлого Христового Воскресіння. А ще Страсний тиждень особливий тим, що він є найсуворішим.

детальніше...

01.04.2018

Вхід Господній в Єрусалим

В останню неділю Великого посту Церква святкує урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим.

Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне Бдіння. За вечірнім богослужінням була звершена Літія, під час якої відбулося благословення хлібів.

Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

Після читання Євангелія отець настоятель благословив і освятив вербу, яку віруючі принесли до храму.

У день самого свята святкову Божественну літургію звершив настоятель – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму.


детальніше...

13.03.2018

Анонс! Запрошуємо на таїнство Соборування

Стало вже традицією, що під час Великого посту в нашому храмі проходить таїнство Соборування (Єлеєосвячення).  У цьому році таїнство відбудеться 29 березня  о 14:00 (четвер).

Запрошуємо на таїнство Єлеєосвячення усіх християн (від 7 років), хто хоче зцілитися від духовних і тілесних хвороб.

Це таїнство дійшло до нас від апостолів, які багатьох хворих мазали маслом, і хворі зцілялися (Мк. 6, 13). Зміст цього таїнства детальніше розкривається у посланні святого апостола Якова: «Хто з вас занедужає, нехай покличе пресвiтерiв Церкви i нехай помоляться над ним, помазавши його оливою в iм’я Господнє. I молитва вiри зцiлить недужого i пiдведе його Господь; i, якщо вiн грiхи вчинив, простяться йому» (Як. 5, 14-15).


детальніше...

11.03.2018

Як підготуватися до Святого Причастя?

“Причастя або Євхаристія, є таїнство, в якому віруючий під виглядом хліба і вина споживає (причащається) Самого Тіла й Крови Господа нашого Ісуса Христа на відпущення гріхів і на Життя Вічне”. (Православний катехизис).

Підготовка до Причастя здавна називається говінням. Готуючись з'єднатися з Христом у таїнстві Євхаристії, православний християнин повинен підготувати свої душу і тіло до гідної зустрічі з Господом.

Під час Великого посту Церква закликає усіх своїх вірних примиритися з Богом і з'єднатися з Ним через святі таїнства Сповіді та Причастя.


детальніше...

04.03.2018

Як приготуватися до сповіді?

Сам Ісус Христос дав святим апостолам, а через них і всім священикам, владу відпускати (прощати) гріхи: «Прийміть Духа Святого. Кому відпустите гріхи, тим відпустяться; на кому залишите – залишаться» (Ін. 20, 22–23). Крім того, Христос Спаситель ще раніше двічі виголосив  обітниці про це Таїнство. Перша була проголошена апостолові Петру, коли той від усіх апостолів  визнав Христа Сином Божим: «І дам тобі ключі від Царства Небесного: і що зв’яжеш на землі, те буде зв’язане на  небесах, і що розв’яжеш на землі, те буде розв’язане на небесах» (Мф. 16, 19)

детальніше...

02.03.2018

Про Великий піст і його значення

«Цей же рід виганяється тільки молитвою і постом» (Мф. 17, 20).

Великий піст - це найважливіший і найдревніший з багатоденних постів, цей час є підготовкою до головного православного свята - Світлого Христового Воскресіння.

Більшість людей сьогодні не мають сумніву в благотворному впливі посту на душу і тіло людини. Піст (правда, як дієту) рекомендують навіть світські лікарі, відмічаючи благотворну дію на організм тимчасовою відмовою від тваринних білків і жирів. Проте, сенс посту зовсім не у тому, щоб схуднути або тілесно підлікуватися. Святитель Феофан Затворник називає піст «періодом спасительного лікування душ, засобом для очищення від усього старого, таємного і брудного».


детальніше...

21.02.2018

Розпочався Великий піст. Підбірка статей

Від 19 лютого до 8 квітня – свята Пасхи – триватиме Великий піст. Це час стримання, покаяння і духовного удосконалення. Пропонуємо Вашій увазі підбірку статей на тему посту і покаяння.

детальніше...

17.02.2018

Стрітення Господнє

15 лютого Православна Церква святкує Стрітення Господнє.

Урочисту Божественну Літургію у Свято-Введенському храмі очолив отець настоятель – протоієрей Сергій Петленко, якому співслужили клірики храму протоієрей Григорій Фоя і священик Василій Білик. 

Після євангельського читання отець Cергій виголосив проповідь, в якій розкрив значення свята Стрітення Господнього.


детальніше...

12.02.2018

Собор трьох великих Вселенських вчителів: Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого

Празник трьох святителів є одним з найшанованіших свят Православної Церкви. Згідно із Святим Переданням, поштовхом до встановлення цього празника була велика суперечка у другій половині XI ст. про те, хто з трьох святих є більш цінним для Церкви. Одні вище ставили святого Василія Великого, другі –  святого Григорія Богослова, а ще інші – святого Іоана Золотоустого. Через це між ба­гатьма виник розбрат: одні називалися — василіанами, другі — григоріанами, а треті — іоані­тами.

детальніше...

Страницы: <<< | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | >>> 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

20 травня. Понеділок


мч. Фалалей Егейський

Мчч. Фалалея, Олександра i Астерiя (бл. 284). Знайдення мощей святителя Олексiя, митр. Київського i всiєї Руси, чудотворця (1431). Блгв. кн. Довмонта, у св. хрещеннi Тимофiя, Псковського (1299). Мч. Аскалона (бл. 287).

детальніше...

21 травня. Вівторок


Пресвята Трійця

кн. Костянтин

Вишгородської (Володимирської)  iкони Божої Матерi. Рiвноапп. царя Кон­стантина (337) i матерi його царицi Єлени (327). Блгв. кн. Константина (1129) та чад його Михаїла i Феодора, Муромських чудотворцiв. Прп. Кассіана Грека, Углицького чудотворця (1504).

Шанованi списки з Володимирської iкони Божої Матерi: Псково-Печерська “Розчулення” (1524), Заоникiївська (1588), Красногорська, або Чорногорська (1603), Оранська (1634).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя