Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2013 рік

06.01.2013

З Різдвом Христовим та Новим роком!

вітання

Дорогі браття та сестри!

Вітаємо Вас з Різдвом Христовим та Новим 2013 роком!


Бажаємо Вам і Вашим сім’ям міцного здоров’я, родинного щастя, творчої наснаги, благополуччя, достатку, злагоди та затишку у Ваших оселях.

Бажаємо, щоб Різдвяна зірка запалила у Ваших серцях вогонь віри та любові, надії та невичерпної енергії, а Новий рік подарує здійснення найкращих Ваших задумів, мрій і сподівань. 

Успіхів, нових звершень, світлих думок та Божого благословення Вам та Вашим родинам!

Нехай благодатне світло Божественної любові,  яке засяяло з віфлеємської печери в ніч Різдва Христового, буде з усіма Вами!


Христос народився! Славімо Його!

 

З щирою повагою до Вас:

настоятель Свято-Введенської парафії – прот. Сергій Петленко,

прот. Григорій Фоя та

свящ. Василь Білик. 


детальніше...

08.01.2013

РІЗДВО ХРИСТОВЕ

7 січня Православна Церква святкує Різдво Христове, духовно прославляючи Господа нашого Ісуса Христа. Знову в наших храмах лунають слова: «З нами Бог, розумійте народи і покоряйтеся, бо з нами Бог!»

Цього святкового дня особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився – славімо Його!».

детальніше...

14.01.2013

Патріарх Філарет звершив Літургію у храмі ікони Божої Матері «Живоносне Джерело»

14 січня 2013 року, на свято Обрізання Господнього і в день пам’яті cвятителя Василія Великого (379 р.) та cвятителя Петра Могили (1647 р.), Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у храмі ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» (Казанської Ікони Божої Матері) м. Києва.

На запрошення настоятеля храму протоієрея Валерія Семанцо, участь у святковій Літургії взяв настоятель Свято-Введенського храму – протоієрей Сергій Петленко.

детальніше...

19.01.2013

ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДНЄ. БОГОЯВЛЕННЯ

19 січня Свята Православна Церква урочисто святкує одне з найбільших свят – Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, або Богоявлення.

Це свято має й інші назви. Святим Богоявленням воно називається через те, що цього дня відкрився людям Бог в усій повноті Пресвятої Тройці: втілений Син Божий хрестився в ріці Йордані, Дух Святий зійшов на Нього у вигляді голубинім, а з Неба було чути голос Бога Отця: "Це Син Мій улюблений, в Якому Моє благовоління" (Мф. III, 13-17, Мк. I, 9-11, Лк. III, 21-22).

Свято Хрещення Господнього – одне із самих древніх свят християнської Церкви. Його встановлення відноситься ще до апостольських часів. Древня назва свята - „ТЕОФАНІЯ”, що означає Богоявлення.


детальніше...

28.01.2013

День пам’яті Героїв Крут

29 січня традиційно відзначається день пам’яті Героїв Крут – вояків-студентів з Києва, які під станцією Крути на Чернігівщині у січні 1918 р. призупинили наступ більшовицьких військ під проводом Муравйова на столицю України. Їхній подвиг дав можливість евакуювати уряд УНР і продовжити переговори, які завершилися підписання Брестського миру, згідно до якого більшовики були вимушені залишити територію України.

детальніше...

06.02.2013

Молебень у військовій частині

6 лютого 2013 року у військовій частині, що знаходиться у Святошинському районі м. Києва і якою духовно опікується громада парафії «Введення в храм Пресвятої Богородиці» (б-р Р. Роллана, 10а), розпочалися планові військові навчання. На запрошення командира до військової частини прибув настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у супроводі протоієрея Григорія Фої.

детальніше...

12.02.2013

Собор трьох великих вселенських вчителів

12 лютого Свята Православна Церква святкує пам’ять трьох великих і визначних ієрархів, учителів, проповідників і Отців Східної Церкви: св. Василія Великого, св. Григорія Богослова і св. Іоана Золотоустого. У нашому народі цей празник знаний, як свято трьох святителів.

Згідно з Святим Переданням, поштовхом до встановлення цього празника була велика суперечка у другій половині XI ст., в час правління Візантійського імператора Олексія I Комніна про те, хто з цих трьох святителів є більш цінний для Церкви.


детальніше...

15.02.2013

Стрітення Господнє

15 лютого Православна Церква святкує Стрітення Господнє.

Урочисту Божественну Літургію у Свято-Введенському храмі очолив отець настоятель – протоієрей Сергій Петленко, якому співслужили клірики храму протоієрей Григорій Фоя і священик Василь Білик. 

Після євангельського читання отець Cергій виголосив проповідь, в якій пояснив значення свята Стрітення Господнього. Зокрема отець настоятель наголосив, що найближче ми зустрічаємось із Господом у найголовнішому  таїнстві Церкви Христової – Святому Причасті. У ньому ми приймаємо під виглядом хліба і вина Самого Господа і Спаса нашого Ісуса Христа у своє єство. А це і є найвеличніша зустріч людини з Богом.


детальніше...

25.02.2013

Свято-Введенському храму передана частинка мощей святителя Луки Кримського

16 лютого громада Свято-Введенської парафії, що знаходиться у Святошинському районі м. Києва (б-р Р. Роллана, 10а) отримала у дар велику святиню – частинку мощей святителя Луки Кримського (Войно-Ясинецького).

На передодні неділі про митаря і фарисея, під час Всенічного бдіння, настоятель храму – протоієрей Сергій Петленко, виніс з вівтаря ікону святителя Луки Кримського з частинкою мощей для загального поклоніння. Парафіяни, які прийшли цього дня до храму, зустріли святиню у стані високого духовного піднесення.


детальніше...

01.03.2013

Продовжується будівництво храму

Будівництво основної споруди церковного комплексу, що зводиться у Святошинському районі м. Києва (б-р Р. Роллана, 10а), розпочалося у травні 2007 року. Ось уже сьомий рік, попри постійну проблему з недостатнім фінансуванням, будівельний майданчик не законсервований, а будівельні роботи продовжуються навіть протягом зимового періоду. Це стало можливим, зокрема, завдяки участі сотень наших парафіян у благодійній постійно триваючій акції “Іменна цеглина”.

детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >>> 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

19 березня. Вівторок


ікона Б. М. "Умиління"
мч. Хрисанф
Мч. Хрисанфа і мц. Дарії (283) і з ними мчч. Клавдія, трибуна, Іларії, дружини його, Ясона і Мавра, синів їхніх, Диодора, пресвітера, і Маріана, диякона. Прав. Софії, кн. Слуцької (1612). Прп. Васси Псково-Печерської (близько 1473). Прп. Інокентія Комельського, Вологодського (1521). Мч. Панхарія (бл. 302).
Ікони Божої Матері “Розчулення” Смоленської (1103).

детальніше...

20 березня. Середа


мц. Кіріакія Римська
мц. Євфрасія Амісійська
прп. Єфросин Синозерський
Прпп. Іоана, Сергія, Патрикія та інших, в обителі св. Сави вбитих (796). Прп. Єфросина Сіноєзерського, Новгородського (1612). Мц. Фотини (Світлани), самарянки, її синів мчч. Віктора, нареченого Фотином, та Іосії; мцц. Анатолії, Фото, Фотиди, Параскеви, Киріакії, Домніни і мч. Севастіана (бл. 66). Мцц. Олександри, Клавдії, Євфрасії, Матрони, Юліанії, Євфимії і Феодосії (310). Свт. Микити, спов., архиєп. Аполлоніадського (бл. 813–820).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя