Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2020 рік

07.01.2020

РІЗДВО ХРИСТОВЕ

7 січня щороку наша Православна Церква святкує одне з найбільших християнських свят – Різдво Христове, духовно прославляючи Господа нашого Ісуса Христа. У цій назві розкривається догматичний зміст свята – втілення (народження в часі від Пречистої Діви Марії) Другої Іпостасі Пресвятої Тройці – Сина Божого, Споконвічного Отцевого Слова (Ін. 1: 1 – 2). Тому Церква в ірмосі 3-ої пісні першого канону на Різдво Христове стверджує: «Раніше віків від Отця народженому нетлінно Сину, і в останні дні від Діви безмужно втіленому, Христу Богу, взиваймо: Ти, що підніс ріг наш, свят єси, Господи». Знову в наших храмах лунають слова: «З нами Бог, розумійте народи і покоряйтеся, бо з нами Бог!»

детальніше...

19.01.2020

ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДНЄ. БОГОЯВЛЕННЯ

19 січня Свята Православна Церква урочисто святкує одне з найбільших свят –Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, або Богоявлення. Богоявлення (грец. Θεοφάνια), або Явлення (грец. Επιφάνια — Епіфанія) — одне з найдавніших християнських свят.

Хрещення Господнє від святого Іоанна Предтечі описує святий євангеліст Матфей словами: «Хрестившись, Іісус вийшов зразу ж з води, – і ось, розкрились Йому небеса, і побачив Іоанн Духа Божого, Котрий сходив, як голуб, і спускався на Нього» (Мф. 3:16). У цей час почувся голос Божий з неба: «Цей є Син Мій Улюблений, у Котрому Моє благовоління» (Мф. 3:17). Таким чином Бог, єдиний по природі та троїчний в іпостасях, явив Себе світу, через що свято Хрещення має назву Богоявлення.

Напередодні святкового богослужіння у Свято-Введенському храмі було відправлено Всенічне бдіння з чином благословення хлібів, яке згідно церковного уставу розпочалося Великим повечір'ям. Богослужіння звершив настоятель храму протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священника Василія Білика.

У день Хрещення Господнього, 19 січня 2020 року,  святкову Божественну літургію звершив настоятель –  протоієрей Сергій Петленко у співслужінні духовенства храму. 


детальніше...

12.02.2020

Собор трьох великих Вселенських вчителів

12 лютого Свята Православна Церква святкує пам’ять трьох великих і визначних ієрархів, учителів, проповідників і Отців Східної Церкви: св. Василія Великого, св. Григорія Богослова і св. Іоана Золотоустого. 

У Свято-Введенському храмі була відслужена Божественна літургія, яку звершив клірик храму - протоієрей Григорій Фоя. Наприкінці богослужіння був звершений молебень, на якому ще раз відбулося прославлення святителів і вчителів Церкви. Після відпусту служби Божої отець Григорій виголосив проповідь, в якій наголосив про приклад життя і пастирства всіх трьох святителів для усіх нас, як послідовників Христового вчення.

Згідно з Святим Переданням, поштовхом до встановлення цього празника була велика суперечка у другій половині XI ст., в час правління Візантійського імператора Олексія I Комніна про те, хто з цих трьох святителів є більш цінний для Церкви.

детальніше...

15.02.2020

Стрітення Господа нашого Ісуса Христа

15 лютого Православна Церква святкує Стрітення Господа нашого Ісуса Христа.

Урочисту Божественну Літургію у Свято-Введенському храмі очолив отець настоятель – протоієрей Сергій Петленко, якому співслужили клірики храму протоієрей Григорій Фоя і священник Василій Білик. 

Після євангельського читання отець Cергій виголосив проповідь, в якій розкрив значення свята Стрітення Господнього.

Після відпусту отець Григорій, від кліру і громади, привітав настоятеля храму о. Сергія Петленка з річницею священичої хіротонії, яка співпала зі святом Стрітення Господнього.


детальніше...

20.02.2020

АНОНС : 22 лютого - батьківська поминальна субота

22 лютого, у поминальну суботу, в Свято-Введенському храмі буде звершена Літургія - о 9:00, а заупокійне богослужіння - о 10:30.

Батьківські суботи (а їх в церковному календарі кілька) – це дні особливого поминання покійних. У ці дні в православних храмах здійснюється особливе поминання померлих православних християн.

Молитва за померлих – це найбільше і найголовніше, що ми можемо зробити для тих, хто відійшов у світ інший.


детальніше...

03.03.2020

Розпочався Великий піст

Найважливішим з постів Православної Церкви вважається Великий піст, або свята Чотиридесятниця, встановлена з часів апостольських в спогад 40-денного посту Христа Спасителя.  

Оскільки цього року Великдень припадає на 19 квітня, то Великий піст починається в понеділок, 2 березня, а закінчується в суботу, 18 квітня. 

Великий піст – найголовніший і найсуворіший у церковному році. Він триває 48 днів і завершується напередодні Великодня.


детальніше...

12.03.2020

Заходи карантинні в громаді для боротьби з коронавірусом

Оголошення

Дорогі брати і сестри!

У зв’язку із поширенням епідемії і запровадженням в Україні карантинних заходів через загрозу коронавірусу COVID-19, врахувавши рекомендації прес-служби Київської Митрополії, інформуємо парафіян про заходи безпеки, які запроваджуються у Свято-Введенському храмі.

1. Богослужіння в храмі не скасовуються.

2. Закликаємо парафіян з ознаками респіраторних та інфекційних хвороб утриматись від загальних богослужінь в храмі та залишатися вдома. Також це стосується осіб з ослабленим імунітетом. Для сповіді та причастя хворих священнослужителі нашого храму відвідують парафіян вдома.


детальніше...

15.03.2020

Молитва під час епідемії

Господи Боже наш! Вислухай с висоти святого Твого Престолу нас, грішних і недостойних рабів Твоїх, які прогнівали Твою милість своїми гріхами і милосердя Твоє відкинули, і не покарай рабів Твоїх, але відверни страшний гнів Твій, який справедливо спіткав нас, припини згубну кару, відверни страшний меч Твій, що невидимо і повсякчасно вражає нас, і помилуй нещасних і слабких рабів Твоїх, і не осуди на смерть душі наші, які в покаянні приступають із виснаженим серцем і зі сльозами до Тебе, Богу Милосердному, Який прохання наші приймає та переміни подає. Бо Тобі належить милувати і спасати, Боже наш, і Тобі славослів'я приносимо, Отцю і Сину і Святому Духу, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

детальніше...

07.04.2020

Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня Свята Православна Церква відзначає двунадесяте свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці - початок нашого спасіння. Напередодні у Свято-Введенському храмі було відправлене Всенічне Бдіння з чином благословення хлібів, а в самий день свята у храмі була відправлена Божественна літургія.

Святкову Божественну літургію у Свято-Введенському храмі очолив настоятель парафії – протоієрей Сергій Петленко у співслужінні протоієрея Григорія Фої та священика Василія Білика.

Наприкінці богослужіння був звершений молебень, на якому духовенством храму були піднесені щирі молитви до Господа та Пресвятої Богородиці.


детальніше...

09.04.2020

Прямі трансляції з богослужінь нашого храму

Дорогі брати і сестри!

Повідомляємо вам про впровадження ПРЯМИХ ТРАНСЛЯЦІЙ (ON-LINE) з богослужінь нашого Свято-Введенського храму! Принагідно висловлюємо щиру подяку усім нашим помічникам, адже тепер усі парафіяни мають можливість долучитись до спільної молитви в своїй рідній громаді, перебуваючи на карантині вдома.

Для того, щоб дивитися і слідкувати за богослужіннями потрібно підписатися на Ютуб-канал нашого храму


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

19 березня. Вівторок


ікона Б. М. "Умиління"
мч. Хрисанф
Мч. Хрисанфа і мц. Дарії (283) і з ними мчч. Клавдія, трибуна, Іларії, дружини його, Ясона і Мавра, синів їхніх, Диодора, пресвітера, і Маріана, диякона. Прав. Софії, кн. Слуцької (1612). Прп. Васси Псково-Печерської (близько 1473). Прп. Інокентія Комельського, Вологодського (1521). Мч. Панхарія (бл. 302).
Ікони Божої Матері “Розчулення” Смоленської (1103).

детальніше...

20 березня. Середа


мц. Кіріакія Римська
мц. Євфрасія Амісійська
прп. Єфросин Синозерський
Прпп. Іоана, Сергія, Патрикія та інших, в обителі св. Сави вбитих (796). Прп. Єфросина Сіноєзерського, Новгородського (1612). Мц. Фотини (Світлани), самарянки, її синів мчч. Віктора, нареченого Фотином, та Іосії; мцц. Анатолії, Фото, Фотиди, Параскеви, Киріакії, Домніни і мч. Севастіана (бл. 66). Мцц. Олександри, Клавдії, Євфрасії, Матрони, Юліанії, Євфимії і Феодосії (310). Свт. Микити, спов., архиєп. Аполлоніадського (бл. 813–820).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя