Архів парафії

Збудуємо храм разом!

Вклади свою цеглину в новий храм Божий !


цеглина іменна





                                                    Наш банер 


                                                  


Рекомендуємо


лого


Наш телеграм канал.

https://t.me/Hram77

Ікони з дерева

Підписка на новини

Введіть адресу Вашої поштової скриньки


Відписатися

Головна - Архів парафії за 2014 рік

05.01.2014

З Різдвом Христовим та Новим роком!

вітання

Дорогі браття та сестри! 

Вітаємо Вас з Різдвом Христовим та Новим 2014 роком! 

Бажаємо Вам родинного щастя, міцного здоров’я, благополуччя, достатку та злагоди у Ваших оселях.

Бажаємо, щоб Різдвяна зірка запалила у Ваших серцях вогонь віри, надії та любові, а Новий рік подарує здійснення найкращих Ваших задумів і сподівань. 

Нехай над кожною родиною зійде Боже благословення, а благодатне світло Божественної любові,  яке засяяло з віфлеємської печери в ніч Різдва Христового, буде з усіма Вами!

Христос народився! Славімо Його!

З щирою повагою до Вас:

настоятель Свято-Введенської парафії – прот. Сергій Петленко,

прот. Григорій Фоя та

свящ. Василій Білик. 


детальніше...

07.01.2014

РІЗДВО ХРИСТОВЕ

7 січня Православна Церква святкує Різдво Христове, духовно прославляючи Господа нашого Ісуса Христа. Знову в наших храмах лунають слова: «З нами Бог, розумійте народи і покоряйтеся, бо з нами Бог!»

Цього святкового дня особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився – славімо Його!».


       

детальніше...

12.01.2014

Різдвяний вертеп – 2014

Свято-Введенська громада відсвяткувала найвеличніше християнське свято – Різдво Христове. Після Божественної Літургії церковний хор разом з усією громадою привітали один одного з народженням свого Спасителя спільним колядуванням. Але особливу і піднесену атмосферу родинності  й радості подарували усім учні парафіяльної школи, влаштувавши традиційний Різдвяний вертеп.

Христос народився! Славімо Його!


         

детальніше...

16.01.2014

Святійший Патріарх Філарет звершив Божественну літургію у храмі Живоносного джерела (Казанської ікони Божої Матері)

14 січня 2014 року, на свято Обрізання Господнього і в день пам’яті cвятителя Василія Великого та cвятителя Петра Могили, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у храмі ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» м. Києва.

На запрошення настоятеля храму ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» протоієрея Валерія Семанцо у святковій Божественній літургії взяли участь - настоятель Свято-Введенського храму прот. Сергій Петленко та прот. Григорій Фоя.

детальніше...

20.01.2014

ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДНЄ. БОГОЯВЛЕННЯ

19 січня Свята Православна Церква урочисто святкує одне з найбільших свят – Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, або Богоявлення.

Це свято має й інші назви. Святим Богоявленням воно називається через те, що цього дня відкрився людям Бог в усій повноті Пресвятої Тройці: втілений Син Божий хрестився в ріці Йордані, Дух Святий зійшов на Нього у вигляді голубинім, а з Неба було чути голос Бога Отця: "Це Син Мій улюблений, в Якому Моє благовоління" (Мф. III, 13-17, Мк. I, 9-11, Лк. III, 21-22).

Свято Хрещення Господнього – одне із самих древніх свят християнської Церкви. Його встановлення відноситься ще до апостольських часів. Древня назва свята - „ФЕОФАНІЯ”, що означає Богоявлення.


детальніше...

22.01.2014

Молитви за Україну

молитва

22 січня 2014 року, у зв'язку з поглибленням суспільно-політичної кризи та протистоянням, Священний Синод благословив у всіх храмах звершувати посилені молитви за мир в Україні.

Молитва за Україну

Господи Ісусе Христе Боже наш, ми згрішили перед Тобою, і праведним Твоїм судом через неправди і беззаконня наші втратили мир і злагоду в Україні нашій. Ти, Господи, бачиш протистояння між владою і народом, Ти бачиш, як злі сили розпалюють ворожнечу і ненависть між людьми, Ти бачиш непримиренність між  протидіючими силами...

детальніше...

07.02.2014

Святитель Григорій Богослов, архиєпископ Константинопольський

Душі Боголюбивій властиво підпорядковувати все людське Божественному

Святитель Григорій Богослов

7 лютого Церква вшановує пам'ять святителя Григорія Богослова, архиєпископа Константинопольського(389). 

Святий Григорій Богослов народився близько 329 року в Аріанзе, у домі своїх батьків поблизу міста Назіана в південній Кападокії (Мала Азія). Мати його, свята Нона походила зі знатної і благочестивої християнської сім’ї та доводилася двоюрідною сестрою святителю Амфілохію, єпископу Іконійському.


детальніше...

12.02.2014

Собор трьох великих Вселенських вчителів: Василія Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого

Празник трьох святителів є одним з найшанованіших свят Православної Церкви. Згідно із Святим Переданням, поштовхом до встановлення цього празника була велика суперечка у другій половині XI ст. про те, хто з трьох святих є більш цінним для Церкви. Одні вище ставили святого Василія Великого, другі –  святого Григорія Богослова, а ще інші – святого Іоана Золотоустого. Через це між ба­гатьма виник розбрат: одні називалися — василіанами, другі — григоріанами, а треті — іоані­тами.

детальніше...

15.02.2014

Стрітення Господнє

15 лютого Православна Церква святкує Стрітення Господнє.

Урочисту Божественну Літургію у Свято-Введенському храмі очолив отець настоятель – протоієрей Сергій Петленко, якому співслужили клірики храму протоієрей Григорій Фоя і священик Василій Білик. 

Після євангельського читання отець Cергій виголосив проповідь, в якій розкрив значення свята Стрітення Господнього.


детальніше...

01.03.2014

Молитва за об’єднання Української Православної Церкви

Текст молитви та додаткового прохання, затверджені Священним Синодом

Господи Ісусе Христе, Боже наш, ми згрішили перед Тобою, і праведним судом Твоїм через неправди і беззаконня наші ми втратили єдність народу нашого і українське православ’я розділилося.


детальніше...

Страницы: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | >>> 

Розклад богослужінь:


Вечірнє богослужіння

– 17:00;

вівторок - Вечірня з акафістом до Пресвятої Богородиці ради Її чудотворного образу «Всецариця»;

четвер – Вечірня з акафістом до свт. Миколая Чудотворця (перед його святими мощами);

Божественна Літургія – 9:00.

Храм відчинений з 8:00 до 19:00.
Обідня перерва 3 13-00 до 14-00



Зібрано громадою для Української Армії:


100230 грн.


Церковний календар

19 березня. Вівторок


ікона Б. М. "Умиління"
мч. Хрисанф
Мч. Хрисанфа і мц. Дарії (283) і з ними мчч. Клавдія, трибуна, Іларії, дружини його, Ясона і Мавра, синів їхніх, Диодора, пресвітера, і Маріана, диякона. Прав. Софії, кн. Слуцької (1612). Прп. Васси Псково-Печерської (близько 1473). Прп. Інокентія Комельського, Вологодського (1521). Мч. Панхарія (бл. 302).
Ікони Божої Матері “Розчулення” Смоленської (1103).

детальніше...

20 березня. Середа


мц. Кіріакія Римська
мц. Євфрасія Амісійська
прп. Єфросин Синозерський
Прпп. Іоана, Сергія, Патрикія та інших, в обителі св. Сави вбитих (796). Прп. Єфросина Сіноєзерського, Новгородського (1612). Мц. Фотини (Світлани), самарянки, її синів мчч. Віктора, нареченого Фотином, та Іосії; мцц. Анатолії, Фото, Фотиди, Параскеви, Киріакії, Домніни і мч. Севастіана (бл. 66). Мцц. Олександри, Клавдії, Євфрасії, Матрони, Юліанії, Євфимії і Феодосії (310). Свт. Микити, спов., архиєп. Аполлоніадського (бл. 813–820).

детальніше...

Парафіяльна школа

Публікації

Вітальне слово протоієреєві Сергію Петленку, з нагоди 60-річчя від дня народження

Всечесний отче! Мало хто із нас до кінця розуміє своє покликання і служіння. Тільки Богу відомо наскільки кожного хрест його служіння є тяжким і тернистим. Стоячи перед Вами у цей світлий день ми радіємо, що саме Ви несете цей хрест настоятеля нашої громади, - наголосив о. Григорій у своєму вітальному слові.

Коли біль не минає...

Роздуми-реквієм протоієрея Григорія Фої біля домовини отця Валерія Семанцо...

Пауза на карантин, як шлях до перегляду життєвих цінностей

Події в світі під час епідемії, як привід до роздумів про життя людини...

Наше видання


брошура


Підготовка до Святих Таїнств Сповіді та Причастя